Nejste přihlášen/a.
Dobrý podvečer, mám ročního pejska křížence labrador+jezevčík.Mám ho od 1měsíce.Bylo vše v pohodě ale tedka poslední měsíc furt vše kouše a trhá.zrovna dneska roztrhal utěrky,dveře schodil mi z parapetu svičky atd.Už nevím co s nim.a přitom hračky má doma.Přemýšlela jsme že mu koupím nějakou hračku jinou větší aby se měl čím zabavit když nejsem doma.
Hm, jste v okamžiku probuzení pravé povahy prapředků vašeho psa. Fenečka toto zvládne, psík je trochu složitější (stejně jako my, kluci). Nerad to řeknu na rovinu, ale pejsek má potřeby, pro které vy zatím nemáte pochopení. A to nějak hračkami nenahradíte. Máte-li možnost, pusťte ho do plenéru, za dva dny se vrátí zcela uhnaný, hladový a spokojený. Pak už jen budete potkávat psiska podobná tomu vašemu...
Nejde o hračky, hračky jsou zajímavé, pokud je k nim nějaký parťák, se kterým je třeba o ně bojovat, přetahovat se, lovit je, někdo, kdo mu je hází, schovává atd. Možná, že má jen přebytek energie a je znuděný, možná má separační úzkost.
Jak si počínat při separační úzkosti, jsem popsala zde dejavu-clanky.estranky.cz/...
Nevím, jak moc pejska venčíte a co se u vás změnilo, jestli nechodíte jinak z práce atd. Ty souvislosti nebyly zmíněny, ale prvním bych začala důkladným utaháním psa na ranní procházce, než budete odcházet, která mu odčerpá natolik energii, že by měl usnout. Poohlédla bych se po nějakém psím vyžití - agility, coursing, společné venčení s ostatními psy, se kterými by si pohrál atd.
Dobrý den, bohužel Vám asi moc neporadím..Měla jsem stejný problém s pejskem - Artéskonormandský baset, když jsem přišla domů..atentát..počůraná postel, rozbité dveře, pošlapaný stůl, počítač na zemi..a ve schránce lístek že pes neustále štěká a výhružka výpovědi z bytu.Byla jsem i u psích psychologů..jeden mi poradil při venčení ho přivazovat ke stromu nebo k lavečce a zvětšovat vzdálenosti..Tím si má zvykat samotě.Druhý mi radil vzít si dovolenou a trénovat fintu odcházení z pokoje a čekání za dveřmi.Když prý pes začne zlobit..prudce otevřít dveře aby se lekl a zklidnil..a to opakovat(prostě mu naznačit že si pozornost vynutil ale nic dobrého z toho nebude).No a třetí..poslední mi radil najít venku klacek, nebo koupit morkovou kost nebo stačí nějaká nová hračka...S tou si celý den hrát a psovy vysloveně zakazovat a při odchodu do práce ji položit na relativně dostupné místo a zakázat...Údajně potom když příjdu domů, bude byt vpořádku a hračka, kost či klacek na cucky..Účelem je vyvolat v psovy zvědavost a žárlivost na dotyčnou věc.Všechny tyto rady jsou od profesionálů a všechny prý měly úspěch..bohužel ne v mém případě...Já se musela psa částečně vzdát...(dala jsem ho do péče otci který je v invalidním důchodu..takže pes není nikdy sám)Abych ale nezapoměla na poslední možnost..v okolí Zlína je cvičitel psů, který mi nabízel že psa naučí samostatnosti..má i oficiální webovky(ale je to prý dražší..bohužel už se mi neozval v potřebném termínu..takže víc nevím).Pán se jmenuje Ivo Eichler boxer.cz/... tu i pár článků o téhle problematice...
Taky můžete ještě zkusit koupit míč, který se dá naplnit pamlsky nebo jinými pochutinami a pes se za chvíli naučí strkat do míče čumákem a kutálet ho před sebou dokud nevypadne z otvoru nějaký ten pamlsek. Akorát pozor při vybírání: 1)musíte si koupit takovou velikost míče,aby se vašemu pejskovi nevešel do tlamy,jinak by se do něj snažil dostat kousáním.Stojí sice víc, ale menší míček by neměl svůj účel 2)nekupujte míč gumový - z vlastních zkušeností mohu říct , že je lepší tvrdší, plastový, který se nedá u otvoru na pamlsky rozkousat
A taky by mě moc zajímalo jak vypadá takový kříženec jezevčíka a labradora
Problémem není hračka,ale to,že nejste doma.Pes má rád vaši přítomnost a ta mu chybí,nudí se.Tohle musíte vyřešit a bude klid.Já měl stejný problém se svým psem.Navíc kňučel,když jsme byli v práci.Vsadím se s vámi,že když přijdete domů,tak má pes takovou radost,že by se z ní zbláznil.Musíte prostě nějak zařídit,aby jste s ním byla co nejčastěji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.