Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co proti očůrávání zástěny u chodníku

Od: sarkina® odpovědí: 24 změna:

Dobrý den. Upravili jsme si přístupovou cestu do domu, aby nám psi neočůrávali trávník. A ejhle, ono se jim to víc líbí na tu zástěnu. Nevíte, existuje něco na odpuzení očůrávání?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mletý pepř je záruka. Tátovi takhle chodila zneuctívat dveře v bytovce sousedčina bojová čivava. Stačil pytlík pepře a byl pokoj,

hodnocení

3x

U nás za vesnicí až úplně u pole mají jedni na plotu ceduli "Zákaz močení psů". Těžko říct, jestli to funguje, ale určitě to pobaví.. *smich*

Co proti očůrávání zástěny u chodníku

Bezva nápad! "Můj pes umí všechno, neumí jen anglicky. A to proto, že nechci. Až budu chtít, naučím ho to." *smich2* Pravil můj kamarád. Na čtení, pro psa tak důležitou věc, nějak zapomněl.

pb®
hodnocení

1x

Moje sestra má taky před domem takový záhon, který se psům líbí. Jelikož téměř každý majitel psa je od přírody arogantní debil, který neuznává nic, krom svého psa, říkám jí dej na okraj záhonu velký kámen, který se psům bude líbit a smiř se s tím, že na něj budou chcát. A dej ho tak, že moč bude stékat na silnici a ne tobě na zahradu a kytky.

hodnocení

0x

U vás někdo sype k domu pepř.

ben®
aja1946 - rozumím tomu správně, že i Vy, jako majitelka psa, schvalujete/doporučujete pepř?
zts

Jistě, Lepší než Novičok

Pro Bena. Můj pes se v životě na dům nevyčúral na rozdil od mnoha jiných psů z našeho domu, takže mi to jaksi fuk, když nedokážou svého psa odtáhnout. A jsou i jiní, kteří ani neuklidi hovinko na chodbě.

ben®
aja1946 - nejste zde v tomto vlákně jediná pejskařka, které je to fuk, resp. ani na chvilku nezapochybuje, že pepř v psím čenichu je nejlepší řešení. Docela smutné - cizí pes = pepřem do něho!

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, pokud nechcete ty psy poškodit, např. jejich čich pepřem, který venku/vlhký stejně asi moc fungovat nebude, tak zainvestujte do vyzkoušeného psího pisoáru viz odkaz. Zdravím!
psizachody.cz/...
sep

Já myslím že určitě si koupí radši dva pytlíky pepře než jeden betonový smradlavý sloupek za 7200 Kč :)

ben®
sep - fakt? Pozor, pes má svého majitele, který si "poničení" svého miláčka nemusí nechat líbit!

Netřeba dramatizovat, pes se rozhodně nepoškodí, to by třeba policie měla dost značnou spotřebu psů.Kdejaký vagabund a vykradač chat tenhle trik totiž zná . Ano, pes kýchá, je pár hodin nepoužitelný ke stopování. To v případě policejního psa. Domácí vořech zkusí místo oňuchat i následující den, když si zase čuchne k pepři, kýchá a příště si dá pozor a ,,ošetřené´´ místo obejde. Toliko z praxe...

ben®
promon - skleněné střepy či připínáčky byste také použil? Určitě ne. Pokud se pes nadýchá pepře, tak mu stejně v hlavě nedojde, že už by v tom místě neměl močit. O tom účinku pepře je to jen taková mezi lidem hodně rozšířená, ale hloupá legenda, která je zvláště po dešti ještě více směšná (mokrý pepř se těžko vdechuje) .

K tomu pepři.;)

bovram.cz/...

ben®
juraja - ano, to je OK, protože to není sypký pepř, který je možno vdechnout a který je zde doporučován, ale gel, který zvířata nevdechnou.

bene, četl sem složení některých přípravků (odpuzovačů) co jsou volně k prodeji.

To máte, od aplikování v rukavicích, zákaz s kontaktem se zemí, okem, vodou, atd.., až po biologickou likvidaci prázdných nádob. To je teprve humus.

Takže takový pepř je proti tomu maličkost.

Ostatně se prodává i pepřový sprej na obranu proti psům. No a kdyby to nějak vadilo (dlouhodobě) tak se snad ani nesmí prodávat, né?

ben®
juraja - jasně. Vždyť si to každý může vyzkoušet doma. Stačí otevřít sáček s pepřem, zanořit do něho nos a pořádně se nadechnout. Příjemnost už potom posoudí každý sám (a pes má přibližně 10x lepší čich, tak účinek násobit deseti).

Ano pes má přibližně 10x lepší čich, no a příště to neudělá, bo ho ucítí na dálku.

p23®

bene - dům i každý pozemek má svého majitele.

Zdravím.

ben®
p23 - opravdu, fakt? No vidíte, člověk se novoty dozvídá celý život .

sep
hodnocení

0x

A to je váš trávník a nebo obecní trávník?

lmgify
hodnocení

0x

Údajně pomáhá postříkat to benzínem (možná i něčím podobně smrdutým). I když vy to už necíte, psi to budou pořád cítit (100× citlivější čich?).

Osobně nezkoušeno.

zts

Rovnou postříkat toho psa. :))

Jestli by mi pes chcal na můj majetek, tak bych s tím psem udělal rychlý proces. Podmínkou je mít jasnou ceduli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]