Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Upravili jsme si přístupovou cestu do domu, aby nám psi neočůrávali trávník. A ejhle, ono se jim to víc líbí na tu zástěnu. Nevíte, existuje něco na odpuzení očůrávání?
U nás za vesnicí až úplně u pole mají jedni na plotu ceduli "Zákaz močení psů". Těžko říct, jestli to funguje, ale určitě to pobaví..
Moje sestra má taky před domem takový záhon, který se psům líbí. Jelikož téměř každý majitel psa je od přírody arogantní debil, který neuznává nic, krom svého psa, říkám jí dej na okraj záhonu velký kámen, který se psům bude líbit a smiř se s tím, že na něj budou chcát. A dej ho tak, že moč bude stékat na silnici a ne tobě na zahradu a kytky.
Pro Bena. Můj pes se v životě na dům nevyčúral na rozdil od mnoha jiných psů z našeho domu, takže mi to jaksi fuk, když nedokážou svého psa odtáhnout. A jsou i jiní, kteří ani neuklidi hovinko na chodbě.
Já myslím že určitě si koupí radši dva pytlíky pepře než jeden betonový smradlavý sloupek za 7200 Kč
Netřeba dramatizovat, pes se rozhodně nepoškodí, to by třeba policie měla dost značnou spotřebu psů.Kdejaký vagabund a vykradač chat tenhle trik totiž zná . Ano, pes kýchá, je pár hodin nepoužitelný ke stopování. To v případě policejního psa. Domácí vořech zkusí místo oňuchat i následující den, když si zase čuchne k pepři, kýchá a příště si dá pozor a ,,ošetřené´´ místo obejde. Toliko z praxe...
bene, četl sem složení některých přípravků (odpuzovačů) co jsou volně k prodeji.
To máte, od aplikování v rukavicích, zákaz s kontaktem se zemí, okem, vodou, atd.., až po biologickou likvidaci prázdných nádob. To je teprve humus.
Takže takový pepř je proti tomu maličkost.
Ostatně se prodává i pepřový sprej na obranu proti psům. No a kdyby to nějak vadilo (dlouhodobě) tak se snad ani nesmí prodávat, né?
Údajně pomáhá postříkat to benzínem (možná i něčím podobně smrdutým). I když vy to už necíte, psi to budou pořád cítit (100× citlivější čich?).
Osobně nezkoušeno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.