Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odčervení dospělé kočky

Od: roxi odpovědí: 3 změna:

Ahoj, potřebovala bych poradit s odčervením dospělé kočky. Mám ji už něco přes rok a je to nalezenec(takže docela svéhlavá a temperamentní..). už půl roku nebyla odčervená , ale nejsem schopná do ní žádným rozumným způsobem narvat prášek..zkoušela jsem prášek zakamuflovat do oblíbené kapsičky celý i nadrcený, topila jsem prášek v pastách, mléku, salámu buřtu...drcený i celý...rozmočila jsem prášek ve vodě a stříkačkou jsem ho napumpovala do kočky, rvala jsem to doní jak do husy..každopádně mám docela velkou spotřebu prášku a pasty na odčervení, vypadám jako bych se rochnila v trnkovém keři a mám docela pozvracený pokoj ...(protože když už se mi pokus podaří..okamžitě všecko vyzvrací..klidně zvrací i půl hodiny..jen aby neco nezůstao vní..Na veterině jsem se zatím neptala, protože dát 400 za údajnou kontrolu a prášek nebo pastu..na to mám vysoké datum...Nevíte náhodou jestli neexistuje spíš injekce nebo jiná alternativa?(i když za čípek by mě asi taky nechválila..)

Moc děkuji za rady...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

Milá roxi, jak vám rozumím. :) I já mám tuto zkušenost a když si přečtete toto humorné povídání kocky-online.cz/... s tématem Jak dát kočce prášek, zjistíte, že je nás takových víc. Pod článkem jsou i nějaké praktické nápady, jak na to v domácím prostředí.

Jestliže však máte doma velkou bojovnici a vše selhalo a kapitulovala jste, doporučuji ji vzít k veterináři, kdy tam na to mají speciální aplikační kleště. Pokud jí to aplikují rychle, nemusela by být v takovém stresu a vyzvracet to. Protože přeci jen, ten prášek je nejúčinnější. Pokud však bude zvracet, existuje spot on za krk, který řeší endoparazity. Např. Profender, viz zde lekarna.cz/...

Zavolejte vašemu veterináři, poraďte se s ním o vhodném řešení a objednejte se, ať nemusíte čekat, ev. i on se může na vaši návštěvu připravit a objednat, co potřebuje a nemá, případně tam bude mít asistentku, se kterou vše zvládne.

papene*
hodnocení

0x

*klik*zadejte dotaz zde: veterina-online.cz/...

lidka*
hodnocení

0x

Ahoj roxi. Mám celkem svéhlavého kocoura, se kterým bojuji, když mu chci dát nový objek. *uf* Dneska už také vím jak na něj. Nedovolí si mě kousnout, vše si připravím, přitisknu ho záludně u žrádla k zemi a konám. Také mne upozorňovali, že při podávání odčervovacích tablet bývají potíže. Dcera mě varovala, že s tou mou "šelmou" to nebude snadné. Ale je to úplně v pohodě. Syrové maso dostává pouze občas, když třeba upravuji kuřecí řízky. To miluje. Kdyby chrněl jak zabitý, když vyndám maso z ledničky, tak je tutově u mne a čeká, co mu podám. A tak tabletku rozkrájím na kousky a ty zabalím do syrových kuřecích kousků a stejně jako obvykle mu podávám větší kousky se zatajeným kouskem prášku. ;) A i když je to osobnost - pan kocour - tenhle podvůdek mi zatím vždycky "zbaštil". A je to pro oba bez stresu, nikdy do nevyzvrátil a nebojujeme spolu. *tanec*Ona určitě z Vás cítí ten přecházející stres a pozná, o co půjde. Hodně štěstí a vyzkoušejte to. Určitě to bude dobré. *placni* A byl to také bezdomovec. Bůhví, co zažili.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]