Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebovala bych poradit s odčervením dospělé kočky. Mám ji už něco přes rok a je to nalezenec(takže docela svéhlavá a temperamentní..). už půl roku nebyla odčervená , ale nejsem schopná do ní žádným rozumným způsobem narvat prášek..zkoušela jsem prášek zakamuflovat do oblíbené kapsičky celý i nadrcený, topila jsem prášek v pastách, mléku, salámu buřtu...drcený i celý...rozmočila jsem prášek ve vodě a stříkačkou jsem ho napumpovala do kočky, rvala jsem to doní jak do husy..každopádně mám docela velkou spotřebu prášku a pasty na odčervení, vypadám jako bych se rochnila v trnkovém keři a mám docela pozvracený pokoj ...(protože když už se mi pokus podaří..okamžitě všecko vyzvrací..klidně zvrací i půl hodiny..jen aby neco nezůstao vní..Na veterině jsem se zatím neptala, protože dát 400 za údajnou kontrolu a prášek nebo pastu..na to mám vysoké datum...Nevíte náhodou jestli neexistuje spíš injekce nebo jiná alternativa?(i když za čípek by mě asi taky nechválila..)
Moc děkuji za rady...
Milá roxi, jak vám rozumím. I já mám tuto zkušenost a když si přečtete toto humorné povídání kocky-online.cz/... s tématem Jak dát kočce prášek, zjistíte, že je nás takových víc. Pod článkem jsou i nějaké praktické nápady, jak na to v domácím prostředí.
Jestliže však máte doma velkou bojovnici a vše selhalo a kapitulovala jste, doporučuji ji vzít k veterináři, kdy tam na to mají speciální aplikační kleště. Pokud jí to aplikují rychle, nemusela by být v takovém stresu a vyzvracet to. Protože přeci jen, ten prášek je nejúčinnější. Pokud však bude zvracet, existuje spot on za krk, který řeší endoparazity. Např. Profender, viz zde lekarna.cz/...
Zavolejte vašemu veterináři, poraďte se s ním o vhodném řešení a objednejte se, ať nemusíte čekat, ev. i on se může na vaši návštěvu připravit a objednat, co potřebuje a nemá, případně tam bude mít asistentku, se kterou vše zvládne.
Ahoj roxi. Mám celkem svéhlavého kocoura, se kterým bojuji, když mu chci dát nový objek. Dneska už také vím jak na něj. Nedovolí si mě kousnout, vše si připravím, přitisknu ho záludně u žrádla k zemi a konám. Také mne upozorňovali, že při podávání odčervovacích tablet bývají potíže. Dcera mě varovala, že s tou mou "šelmou" to nebude snadné. Ale je to úplně v pohodě. Syrové maso dostává pouze občas, když třeba upravuji kuřecí řízky. To miluje. Kdyby chrněl jak zabitý, když vyndám maso z ledničky, tak je tutově u mne a čeká, co mu podám. A tak tabletku rozkrájím na kousky a ty zabalím do syrových kuřecích kousků a stejně jako obvykle mu podávám větší kousky se zatajeným kouskem prášku.
A i když je to osobnost - pan kocour - tenhle podvůdek mi zatím vždycky "zbaštil". A je to pro oba bez stresu, nikdy do nevyzvrátil a nebojujeme spolu.
Ona určitě z Vás cítí ten přecházející stres a pozná, o co půjde. Hodně štěstí a vyzkoušejte to. Určitě to bude dobré.
A byl to také bezdomovec. Bůhví, co zažili.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.