Došla mi semínka slunečnice. Za to mám v aktuální sezóně mnoho semínek z paprik, lze tato dát ptákům do krmítka, resp. budou to zobat a hlavně jestli jim to nějak neublíží? Krmítko mám na chalupě u lesa. Létá si tam zobat taková ta klasická ptačí směska na našem území: tj. různé sýkorky, brhlíci atd. Děkuji.
V lete maji ptaci dost potravy v prirode. Neni treba je prikrmovat. Seminka z paprik bych dala spis slepicim.
gemi
Děkuji, ale nejde mi tak o to, jestli mají teď potravy dost, nebo ne, ale jestli jim lze dát ta semínka z paprik. I s ohledem na podzim a zimu, kdy těch semínek z paprik budu mít pořád dost. U mého krmítka je prakticky neustále plno a sýkory s brhlíky čekají na větvích doslova ve frontě než se uvolní místo k zobu. Co nasypu v neděli při odjezdu domů, jim skoro nikdy nevydrží ani do pátku než znovu přijedu. Slepice nemám, zajímají mě právě pouze ti lesní ptáci, zdali semínka z paprik mohou.
Lesní ptáčci mají rádi různá semínka, sami si je najdou, ale semínek z papriky si ani nevšimnou. Když už jim i v létě něco nasypete, tak třeba slunečnici. Ta jim dodá živiny a na začátek zimy budou připravenější a taky odolnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.