Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vosí hnízdo na půdě

Od: mikihans® odpovědí: 9 změna:
Ahoj, objevil jsem docela velké vosí hnízdo na půdě. Lezou tam někde z venku škvírkou mezi zdí a podbitím. Je to bohužel blbě přístupné a proto mě zajímá, jak s ním nejlépe naložit.
Na likvidaci vlastně nějak nespěchám, domů nám nelétají (máme z té strany v oknech sítě) a na zahradě nijak nedměrně neobtěžují, tak přemýšlím, jestli je dobrý nápad nechat je tam do zimy, až hnízdo opustí a potom je bezpečně zlikvidovat? Nedokážu si totiž úplně představit stříkat na to v tomto místě nějaký sprej či pěnu, zvlášť když je kus hnízda schovaný ještě za krokví a těžko říct, kde má vchod (pokud jich teda dokonce není víc). Navíc se tam dá dostat jen z toho místa (otvor 40x40 cm v SDK a mezi kleštinami vata). Jaké jsou vaše zkušenosti? Díky

Vosí hnízdo na půdě

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

borovice
hodnocení

11x
Pokud vás vosy přímo neohrožují, nechte je v klidu dožít. Na podzim hnízdo končí a pak ho v klidu zlikvidujte.
ben®
borovice - moje řeč, resp. i moje rada zde.

Přesně ! Hlavně včely a včelaři jsou z vos naprosto nadšením bez sebe...

zemedelec.cz/...

ben®
hodnocení

9x
Dobrý den, měl jsem na půdě vosí hnízdo 2x a na jaře bylo vždy prázdné, resp. bez života. Takže, já jsem hnízda uklízel (bezpečně) až po zimě, protože nebyl důvod spěchat (a případně se nechat hmyzem napadnout). Zdravím!

hodnocení

3x

Já bych ho odstranil, protože z většího vosího hnízda zůstává dost smradlavý bordel. Ony ty larvy jsou krmeny masem a jejich výkaly jsou dost agresivní. Párkrát jsem už viděl, co způsobilo velké vosí hnízdo na posedu.

hodnocení

2x

Hnízdo pomalu dožívá, z celého hnízda přežívají jen nové královny a ty zpravidla přežívají mimo hnízdo. Přes zimu bývá hnízdo prázdné. Pokud na to nespecháte, v zimě to celé odřízněte a zlikvidujte (nejlépe v kamnech, je to v podstatě papír).

hodnocení

1x

vzal bych si 2 hasičaky na vosy počkal na tmu

postříkal bych co je vidět počkal 15 minut

pak bych jim něčim dlouhym to hnízdo rozpáral a hned jim dal další dávku

nedávno sem pomáhal likvidovat hnizdo pod střechou a čert ví kam až byly zalezlí ale padali jak mouchy a ráno už ani vosa stačilo cca půl velkyho spreje

hodnocení

0x

Na likvidalci vosích hnízd používám s úspěchem už leta obyčejný vysavač, ideálně k hadici přidám ještě jedny trubky a pak už stačí jen zapnout , přistrčit ústí trubek k otvoru, kterým vosy vylétají a jen čekat. Samy nalíávají na hučící ústí trubky a to je vcucne. Druhý den stačí vysypat pytlík do popelnice. Takhle krásně přístupné hnízdo se dá zbavit vos rychle, ale už jsem tímto způsobem likvidoval i veliká hnízda za podbitím střechy

km
hodnocení

0x

pokud neobtěžují, nechte ho být, v zimě ho odstraníte

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]