Ahoj chtěli jsme si pořídit korelu ale známá říkala že se v bytech toho každý zbavuje že tvou jak blazen :D je nějaký ptak který tolik nerve? (Ne přirození) :D
Nejde jen o řvaní, jde o bordel, který opeřenci doma dělají. Čím víc je s ním zábavy a je kontaktnější, tím více řve a dělá bordel. Taková ara vám zničí kde co a bude slyšet do vedlejší ulice, ale můžete se s ní mazlit. Holoubek diamantový je tichý, jen rozháže zrní kolem klece a pokadí kde co, ale určitě nezdemoluje nábytek. Ovšem také není na mazlení.
pb - na mazlení/hlazení/doteky není vhodný žádný pták, protože (narozdíl od savců) neznají z mládí mazlení/olizování od svých rodičů. Ptákům jsou lidské doteky nepříjemné.
Vidíte, to jsem nevěděla. Že dravci snesou dotek jen na hrudi a nemají rádi doteky na zádech a křídlech vím, však také nežijí ani v páru ani v hejnu. Velcí papoušci zase žijí v párech a tvoří velká hejna, kde se pořád jeden druhého dotýkají, takže dotyk jim není neznámý. Ručně odchovaný a člověkem dokrmený papoušek (tzv. imprinting) bere člověka za partnera a dotyk vyhledává. Náš žako nastavoval hlavičku a čechrání peří na krčku přímo vyhledával. A právě tihle papoušci, kterým člověk neumožnil žít jako papoušek, který potřebuje neustálý sociální kontakt s jedincem svého druhu, trpí na stres, deprese a z toho pramenící škubání peří.
asdh7
Slepice je docela tichá, pokud zrovna nekvoká a lze vzít do náruče a je k užitku. Krmivo natrháte v parku. Akorát bych ju nenechál pobíhat volně po bytě, ještě by neco vyvedla na koberec. Možná umístnit na balkon, snese trochu zimu
jkj
ben. Tak to se teda pěkně pleteš s tím, že ptáci nemají rádi hlazení. Měla jsem doma přes zimu vlaštovku, před odletem s ostatními ji pocuchala kočka, bývale by venku uhynula. Záchranné stanice nad ní zlomily hůl... Tak jsem si ji nechala doma. Vyléčila jsem jí, létala po bytě a chodila si pro pohlazení... Pak vnučka našla postřeleného holuba a to samé, chodil se mazlit.
jkj - nepletu. Jen jsem tlumočil obecné a logické vysvětlení chytrého pana ornitologa, který to takto v jednom článku zmínil. Pták není savec a o tom to celé je. Vaše zkušenost je zajímavá, ale neplatí obecně.
Ano je, plyšový. Každý pták má nějaký zvukový projev. Po tom vašem dotazu, prosím nekupujte si žádného.
petr2
Vy jste taky se vším hned hotov….Pán se neptá který “vůbec neřve” ale ptá se který “tolik neřve”. Je lepši když se předem zeptá než když je pak už pozdě.
Dobrý den, babička měla v kleci vždy žlutého kanárka - nijak výrazně nerušil, vlastně hezky zpíval a když ho chtěla "vypnout", tak přes klec přehodila tmavý přehoz, kanárek měl noc a bylo ticho. Pořiďte si kanárka. Zdravím!
Naše korela mívala jednou za čas upípaný týden a jinak byla třeba zbytek měsíce dvou v klidu. Bordel jako takový moc nedělala. Byla mazel, většinu dne na rameni. Jinak alexandři jsou celkem fajn.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.