Nejste přihlášen/a.
Dobry vecer,
mam problem.Nase Jorkšírka ma nyní 18 mesicu,zacala podruhe harat.Bohuzel jsem to zapomnela rici moji dceri,ktera ma kamaradku a ta ma take jorkširka ale chlapecka,kamaradi spolu i spolecne chodi na prochazky.Nase sarlotka se bertikovi strasne libi a aniz bysme to chteli nyni ceka s nasi sarlotkou miminka.Vim ze je nase princezna na to jeste nedospela a ze u techto plemen se doporucuji stenatka pozdeji , nyni mame o nasi sarlotku obavy.Nema prosim nekdo z vas zkusenost s takto mladou feneckou jorka ci jineho maleho plemene? Nemuze se ji neco stat? Jake nasledky muze mit nase sarlotka? Samozrejme co se tyce porodu tak jsem vse zjistila i veterinare budeme domlouvat v pripade ze stenatka nepujdou porodit,aby o nas vedel dopredu a mohli jsme za nim zajet ci on k nam. Dekuji vam vsen za vase zkusenosti
Ne, ne nic se nestane. Psinečka je dospělá, není příliš mladá. Malá plemena dospívají mnohem dříve než velká. Nebojte, všechno bude vpořádku.
A porod, to už je jiná. A nebude rozhodující, jak je mamina stará. Štěňátka jsou naskládaná jako hrášky ve dvou luscích. Třeba moje fenečka Hera ze Šternberské strže, říkali jsme jí Bubu, kníračka malá, přišla na svět císařem a vrhy před tím i potom normálně.
A když rodila ona poprvé, první štěně bylo příliš veliké a bylo napříč. Když ho veterinářka dostala na svět, pravila, že jsou ještě dvě až v hrudním koši a mamina je už hodně unavená, že se musí udělat císařský řez. No a pak byla Alis a Alexandra z Černého stříbra (moje chovatelská stanice) na světě.
Vaší fenečce by musel být méně než rok, aby byla příliš mladá. Hned při prvním hárání. Takto to bude vpořádku, nebojte.
A pak napište a pošlete obrázky. Hodně štěstí
Doufám,že tu někdo napíše lepší odpověd a to slyším prvně,že malá plemene dospívají dříve.
Jo, jo je to tak.Malé plemeno je v roce dospělé a už je na výstavě ve třídě dospělých a velké plemeno je jako dorost. A na bonitaci jdou malá plemena, třeba knírači dřív než středňáci a velcí.:D Ale naopak, malá plemena se dožívají vysokého věku, klidně a v pohodě 15-17 let a doga v 8 letech je už senior.
Dekuji moc za vasi odpoved ted budu klidnejsi,slysela jsem totiz ze jorksirci tedy mala plemena naopak by meli mit stenatka az tak po tretim haranim,nebo po druhen roce drive se to pry nedoporucuje ,proto jsem se ptala a mela jsem timpadem obavy.Jeste jednou diky.S komplikacemi ktere mohou vzniknout pri porodu jsem se seznamila a na vsem jsem jiz domluvena s vetem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.