Nejste přihlášen/a.
Pokud chodí ochotně a ani nevypadá, že by špatně našlapoval, nezvykle nezpomaloval, tak to nevadí. Jen kdyžtak sledujte, jak se bude chovat i po návratu. Měli jsme také staršího hafana, který rád chodil a běhal i ve velmi pokročilém věku. V danou chvíli byl v pohodě ale po návratu a následující den byl hodně spavý a měl problémy s chozením. Tak jsme museli pohyb uzpůsobit jeho zdravotnímu stavu ať mu ho ještě nezhoršíme. Ono to mentální nadšení do pohybu a trávení času ve vaší společnosti nemusí, bohužel, vždy odpovídat zdravotnímu stavu.
Pokud je v pohodě, buďte ráda a užívejte společné chvilky ale jinak omezit a rozdělit třeba na vícero kratších.
Vzpomínám, jak nás to učili na pajdáku. Procházky jsou nedobré. Stálý rytmus dětem nesvědčí a navíc se nudí. Potřebují změnu tempa, pohybu a také zážitků. A tak jsme chodili mimo obydlí a když to nešlo, tak na hřiště nebo zahradu. S Dorotkou jsme chodily bez vodítka. Přes den s maličkou rolničkou, večer se světýlkem. Stále jsem o ní věděla. Věděla jsem kde je a co dělá. Stačilo syknout a ona se podívala, co jí ukazuji, co po ni chci a ihned poslechla. Když oslepla a ohluchla, musela na vodítko a tam jsem se já podřizovala tomu, co chce ona. Kam si šla čuchnout a kde nechat smsku. Já jsem nachodila málo, ale ona s tím popocházením nachodila hodně.
Stále mi strašně chybí.
No a kde je odpoved na otazku? Nebo proc tohle sem vubec pisete? Jaky to ma smysl? Pro babkazov
Podle mě záleží na rase, některé rasy jsou spíš chodicí, jiní budou aktivní a běhací. Ten pes na té procházce taky spoustu věcí načuchá, tak nějak si čte místní zprávy z každého patníku.
kolemjdoucí, zbytečně se čílíte. Kdyby mou odpověď tazatelka, které je určena, ohodnotila jako pitomou, věřte, ozvala by se. S vámi já nic nemám. A vaše odpověď? Nebo jen umíte okřikovat a být za chytrého?
Babkazov, ja se necilim a autorka je nad veci a na nesouvisejici komentare nereaguje a mysli si svoje. Mne ale zajima, proc lide jako vy odpovidate uplne mimo tema, proste musite neco placnout i kdyz to s otazkou vubec nesouvisi. To mne zajima. Pak je z poradny spis drbarna. Clovek si prisel pro radu, ne pro nazory, domnenky nebo pocity jinych.
Víte proč? protože můžu. Z mnoha vzpomínek jiných lidí a zkušeností, které mnohdy nijak přímo nesouvisí s dotazem, si vydedukuji něco, co říci nelze, ale je velmi nápomocné k rozhodnutím.
Konkrétně tady, u téhle otázky. Potkávám staré ženy, sama nemám do 80tky daleko, které mají nadváhu, jdou krok za krokem a vedle nich se batolí tlustý starý pes. Hlavu svěšenou, uši svěšené, ocas dolů. Nenudí se, protože ho nic nezajímá. Takhle jsem totiž, vidinou téhle situace, reagovala já. Aje se omlouvám, vlastně ji neznám, jen mi to tak přišlo.
Vytanula mi vzpomínka, kdy už Dorka měla 17 let, a byly jsme na veterině. Než mi vet řekl co potřeboval, Dorka se šla podívat do všech vedlejších místností. Prohlédla a vrátila se. Vet pravil, že kdyby nevěděl, že je tak moc stará a nemocná, nevěřil by, když je tak plná zájmů. Jak zněla otázka? jak moc jsem mimo?
Trochu se divim tomu, ze mate pejska 11 let a ptate se na webu? Vzdyt vy toho pejska znate nejlepe a sama vite, co mu dela dobre a co snese nebo nesnese. Co je pro jednoho moc je pro druheho malo.
Kazdopadne mate muj obdiv, ze to zvladate oba dva!
Myslim, ze pejsek vam da vedet, az ho to bude zmahat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.