Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,může liška napadnout kocoura?Bydlíme kousek od lesa a několikrát jsme pozorovali našeho kocoura venku a občas do naší blízkosti a jeho zavítá liška,bojíme se o něj,díky J
Kdysi byly hájovny plně domácího zvířectva - když se nezavřely na noc slepice, mohl je po liščí návštěvě ráno hajný spočítat naležato pod oknem, kočkám se tam naopak nic nestalo, pokud je před hájovnou něco nepřejelo na silnici. Asi bych se nebála. Kočky jsou mazané a umí se včas uklidit někam na půdu nebo v nejhorším na strom, kam za nimi lišky nevyšplhají.
Ano, určitě může. Z druhé strany lze ale konstatovat, že je pro ni kocour velice nepříjemným soupeřem...
doplněno 02.12.09 15:44:S limetka® nemohu souhlasit, mám lišky i kocoury okolo pozemku. Kocoura dokonce dokáže polapit i můj devítiměsíční pes... pak si to rozdají a štěně zatím s kvikotem prchá.
Ne vždy je po ruce strom či stodola!
Já si myslím, že nejhorší soupeř pro kocoura je další kocour v rajónu. Když mi vnučka přinesla kocoura bezdomovce, byl hodně pohublý, nedůvěřivý a bázlivý. A navíc přišel do cizího rajónu, kde kraloval jiný mohutný kocour. Kolikrát jsem nad ním skoro brečela, když se vrátil domů - třeba s pokousanou packou až na kost. Časem a mou "dobrou péčí" svého soka ale brzy převálcoval. Jinak s kunami žádný problém - ty chodily na krmítko, okolo domku a v pohodě. Svého soka vyštval a už nikdy nepřišel domů pokousaný. A to ke mně chodila kuna máma se třemi mladými. Kocour uteče i před psem, takže si myslím, jak píše i limetka, dokáže utéct i lišce. Strach mám pouze v zimě, kdy je prašan a v tom případě by asi měl pes a nebo liška velkou výhodu. Takže věřím, že Vašeho kocoura liška neohrozí. Musím ale poznamenat, že můj kocour není kastrovaný a je to takový malý pardál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.