Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malé otravné mušky

Od: kristyna odpovědí: 11 změna:
Zdržují se kolem linky ,dokonce o v koupelně kolem odpadu a napadají muj nos hh ,dokonce jsou schopné se dostat do lednice -jediné místo kde nepřežijí vyskytly
se mi tady v půlce srpna , uz si nevím rady . Vše umyto ,vyčištěno …. Něco se chytne na mucholapku
Prosím co to je za hmyz a jak je zlikvidovat . Moc dekuji .

Malé otravné mušky
Malé otravné mušky #2
Malé otravné mušky #3

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

5x

Toto jsou běžné octomilky. Tepla a zkvašené části či zahnívající zbytky jsou ideální pro jejich výskyt. Relativně všude čisto a přesto se vyskytnou běžně v domácnosti.

Malé otravné mušky #4
kristyna
Ano jako na obrázku malé jsem nerozeznala ale na oběd mi sedla větší mrcha a ke jako na obrázku . Koupím tedy co píšete a snad se ztratí … před paneláky 2 patro mam jablon můžou byt z toho? Mam ji v podstatě před balkónem ♀
jiofa

Ano, ze zahnívajícího a kvasícího ovoce spojené s velkou teplotu se jen hemží. Až se ochladí , vytratí se. To jsou octomilky jako vyšité. Je třeba si obrázek zvětšit, vylepšit, zesvětlit. kontrast, doostřit a potom je vše snažší při určovaní. Tady to ale ani nebylo třeba.

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, koutule (odpadní muška). Zdravím!
krejsashop.cz/...
kristyna
Opravdu? Tak ja uz jsem z toho jelen … dle obrázku níže údajně octomilka …. Koukla jsem teda na svůj oběd a vidim pruhovaný trub ♀ nozicek hh vypada ze ma snad na každé straně 3
ben®
kristyna - vycházel jsem z Vašeho popisu (dokonalý úklid, koupelna, odpad), z obrázků deformovaných mrtvolek (zobrazeno v mobilu) a ze zkušeností, kdy octomilky se drží v bytě jen, když tam cítí něco kyselého (ovoce, džus, víno), ale nejsou tam týdny (koutule vydrží v bytě hodně dlouho). Vemte kelímek, nalijte do něho trochu džusu/octa/vína a pevně překryjte potr. fólií, do které udělejte malé otvory - mušky vletí do kelímku, tam se utopí a už nevyletí ven (tu pastičku potom vyhodíte nebo obnovíte). Jinak si myslím, že Vám může být docela jedno, jaká to je muška, ale hlavně se jí zbavit.
Tohle nejsou koutule.

hodnocení

2x

Pořiďte si ve kterékoliv drogerii tento LAPAČ.

kristyna
Dekuji zkusím.

hodnocení

0x

Pavouky nemáte? Spolehlivě zlikvidují ...

kristyna
hodnocení

0x
Pavouky nemam dekuji jeste to. Hh Každopádně nechala jsem si na sporáku oběd brambor plus osmazena jakási tikev hh nesmejte se ted nevim název proste zelenina ….. no muzu to vyhodit zamořené prikryla jsem je pokličkou at tam zdechnou snad se udusi hhh … ne delam srandu —-Je tam větší jedinec a je pruhovaný …. Takze octomilky?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]