Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za hmyz v pasti na satniho mola?

Od: nika9 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
prosím, poradíte o jaký hmyz se jedná a jak se ho zbavit? Zachycení jsou v pastech na šatní moly, jelikož jsou ve dvou víceméně neobývaných, ale větraných místnostech, kde skladujeme věci.
Děkuji Vám

Co je to za hmyz v pasti na satniho mola?
Co je to za hmyz v pasti na satniho mola? #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, bude to moučný/potravinový mol = zavíječ. Zdravím!
google.com/...
doplněno 12.08.24 16:58: nika9 - už jste našli v bytě původce, resp. co bylo kontaminováno/kde byla "množírna"zavíječe? Nestyďte se odpovědět.

hodnocení

1x

Pokud se tedy jedná o moly potravinové, tak ti se s oblibou líhnou v těchhle dírkách v kredenci. Bývají tam vidět pavučinky. Doporučuji prošťourat (třeba zápalkou) a přelepit.

Co je to za hmyz v pasti na satniho mola? #3

hodnocení

0x

No, nejspíš to budou moli. ;) Vzhledem k místu výskytu asi šatní, i když jsou na to dost velcí. Má to určitou logiku.

doplněno 09.08.24 08:34:

ben - Pravda, šatní mol je menší a světlejší. Ale moli se vyskytují zpravidla tam, kde mají co žrát. V místnosti, kde je uložené kde co, ale nejsou tam žádné potraviny bych je nečekal. *zmateny*

doplněno 09.08.24 08:40:

Navíc tyhle pasti fungují na principu feromonů, které lákají samečky na "vůni" samiček a tazatel píše, že je to past na moli šatní. Že by samečekovi mola potravinového voněla samička mola šatního?*nevi*

ben®
magdon - omyl, šatní mol vypadá jinak.
ben®
magdon - je to hmyz, který může přiletět třeba světlíkem nebo i digestoří. A žere (jeho larvy) např. i granule pro domácí mazlíčky.

Jo, to vím. Měl jsem jich nedávno plný byt, plácnul jsem jich až 11 denně. Byli všude, doknce i ve vaně. Okousali mi i starou marcipánovou figurku ve vitrýně. Ale v šatně (bez dveří, jen korálkový závěs) nebyl ani jeden.

Ty lepící pásky fungují zázračně. Od chvíle, kdy jsem je koupil (a ani nevybalil) se žádný mol neukázal *smich*.

bramburka
hodnocení

0x

Dejte do tech skrini jeste bobkovy list, citron, hrebicek, skorici nebo vetvicku tuje! Vsechno to jim nevoni. Veci vyndejte, vyperte a poradne vymyjte skrine.

ben®
bramburka - to je zbytečné, protože larvy budou hlavně v potravinách (mouka, strouhanka, granule pro psa apod.), což možná tazatelka potvrdí, až to zjistí/dohledá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]