Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na myš?

Od: isss odpovědí: 34 změna:
Zdravím,máme dvě pasti v prostoru 16m2,2 dny,a myš se nechce chytnout,..jak na ní..?! Moc děkuji...

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

3x

Past musí být podél zdi.

host

nov má pravdu, dal bych mu bod. Myši chodí kolem zdi.

jendad

Do pastičky dejte opečený chléb na sádle . Pak ji máte cobydub

hodnocení

1x

Dám malý kousek sýra a chytne se vždy. Musíte nalíčit hezky na jemno, někdy mi secvakne, jak ji položím.

issis
hodnocení

Máme, sýr,slaninu a nic..

hodnocení

1x
1) správně nastavena past-musi být hodně citlivá, jsou myši i hodně šikovné
2)past musí být u zdi, myši a další k tomu užívají vousky-ohmatavaji zdi
3)co myš to jiná chuť -jedna návnada opálená topinka třeba sirkou, další návnada sýr, další návnada slanina špek.

Ano, taky jsem slyšela o opečeném chlebu, že na to myši jdou. Ale sto myší, sto chutí.:-D

om
hodnocení

1x

Já dávám jedině Burákové máslo. Ale dva dny je málo, když potřebuje klid a musí být vyhladovělá...

Past by taky měla být bez vašeho potu, takže jí pořádně umejt a chytat v rukavicích!

Většinou se chytí v noci, nebo když nikdo není doma, má klid a začne šmejdit.

gekko

Přesně tak, myš potřebuje taky svůj klid na šmejdění.

Mě se povedlo nachytat v garáži snad 8 myší, postupně jednu podruhý do té klasické dřevěné pastičky.

Na jiné lokalitě se mi povedlo vyhubit desítky myší také do pastiček a do kýblu s vodou s rampou. Už konečně můžu nechat v boudě jídlo a žádná myš se tam nevyskytne... přestože dřív vlezli dovnitř dokonce i do podkroví

hlavicka
hodnocení

1x

Ty běžné sklapovací, nebo já nevím jak to nazvat, pasti na myší nejsou příliš dobré a blbě se je nastavuje. Mne se velmi dobře osvědčila tato past krabicová. Je to plechová krabice na hromadné chytání živých myší. Krabice má 2 vchody takže myš si může vybrat ze které strany do ní vleze. Po vlezení do té krabicové pasti už pak myš nemůže z ní vylézt ven a zůstane v ní uvězněná. Je to hromadná past takže do ní může nalézt i více myší. Mne se povedlo do té jedné pasti když jsem měl jednoho roku ve sklepě hodně myší jich chytit za jednu noc 4. Pasti není třeba nijak nastavovat a není třeba do nich ani dávat žádné lákadlo. Mám to vyzkoušené, že myší dovnítř lezou i když tam nic k snězení není. Myší mají ve zvyku lézt do různých věr které najdou a tak neodolají vlézt i do otvoru do té krabice (pasti). Je to dobré dát někde ke zdi kolem které myší nejčastějí chodí. Myší se do toho chytají živé a likvidují je tak, že je z té pasti vhodím do popelnice která ale nedmí být plná a děravá aby z ní neutekly a tam zdechnou a poleláři je odvezou. Je možné ty chycené myší odnést někde do lesa a tam vypustit, ale proč když je to nežádoucí škůdce.

Jak na myš?
gekko

Tuhle past mám taky a v životě asi za 5 let mi do ní nic nevlezlo i když tam byla návnada, nechápu

hlavicka

gekko: Tuhle past považuji za jednu z nejlepších a nejúčinnějších na myši. Pokud ti do této pasti nic neleze tak v tom vidím jedině 2 příčiny a to, že tam máš pokazené (nefunkční) ty 2 vchody a nebo tam kde ji máš nejsou žádné myší a tak tam nemá ani co vlézt. Jinak si to nedokážu vysvětlit.

km
hodnocení

1x
Musite dat do pasticky navnadu... ;) A zapomente na syr, to je spis do animaku, dejte prosty chleb.
hlavicka

A musí tam v té místnosti také nějaká myš být. Jinak se mu do jakýchkoliv pasti ani třeba po měsící žádná nechytí.

Měli jsme doma myš, chroupala v noci v ložnici, pak jsem ji potkala v kuchyni. Dali jsme do každé místnosti pastičku, do rána všechny návnady sežrala a odešla neznámo kam.:-D

ota

Špatně nastražená pastička, musíš víc najemno, promazat ten plíšek a drátek aby tam nebyl takový odpor, případně je to dát až úplně nakonec toho drátku / tyčky, Vlašák přivázat na ten plíšek apod.

Oni ty myši nejsou zase úplně blbý, a pokud nemá hlad tak nebude páchat rizikovou činnost

hlavicka

maky: Tak to bych takové neúčinné pasti vyhodil když je myš dokáže obelstit a sežrat i několik návnad bez toho aniž by se do pasti chytila. Pořídil bych na chytání myší radějí něco jiného účinnějšího do čeho se má šanci myš chytit.

km

maky: chce to trochu cviku umět ji nastražit opravdu na jemno

hodnocení

1x

Do pastičky vlašský ořech. Pokaždé chycená do pul hodiny. Ale vždy jsem věděl, kde se myš zhruba pohybuje.

hodnocení

1x

Vhodné je současně rozmístit pasti s různými druhy návnady. Zvýšíte šanci, že myš chytíte. Některé myši přitahuje určitý typ návnady nebo se některým místům mohou vyhýbat.

hodnocení

0x

obě dve odpovědi přede mnou ano,já dávám jádro z vlašského ořechu a taky mám úspěch.

vernon
hodnocení

0x
100% jistota je dát do pastičky čokoládu...

Čokoládu musím vyzkoušet, nikdy jsem o tom neslyšela.

jiofa
hodnocení

0x

Je to hodně dlouho nazpět, co jsem slyšel v tv 100% návnadu na myš. A to kostku cukru pokapanou citrónem. Vyzkoušeno ale nemám.

mickeym
hodnocení

0x

nejjednodušší pastička - dvě misky na sobě

deturl.com/...

jendad

Video je pěkné . Ale technická otázka . Co paní s tou živou myší? Bude ji zabíjet kladivem? Nebo ji pod miskou nechá chcípnout za pár dní?

To by mne také zajímalo, co dál s tím. :-D

gh

Vypustí jí v lese. Anebo jí dá sežrat hadovi, kočce, ...

vili
hodnocení

0x
My dáváme ořechy, ale protože máme inteligentní myši a ty pastičky taky nejsou, co bývaly, tak ty ořechy ještě přivazujeme nití. Jinak jsou schopny ořech odnést jako z krmítka.
No a samozřejmě pastičky pokládáme ořechem ke zdi, tak 20 cm od ní. Aspoň do nich nikdo nešlápne.
Pasti jsem nikdy nemyl a rukavice obvykle nepoužívám, dám prostě třeba 5 pastí na různých místech a ty 2 dny počkám.

Pastičky nejsou co bývaly, protože ta tyčka, co drží pružinu, je ted rovná, mívala na konci žlábek. Jednou jsem koupila umělohmotnou moderní pastičku, po velkém úsilí jsem ji nalíčila. Když se myš chytla, byla z ní fašírka, tak jsem to vyhodila celé, fuj tajbl...nikdy víc.

Pastičky nejsou co bývaly, protože ta tyčka, co drží pružinu, je ted rovná, mívala na konci žlábek. Jednou jsem koupila umělohmotnou moderní pastičku, po velkém úsilí jsem ji nalíčila. Když se myš chytla, byla z ní taková fašírka, tak jsem to vyhodila celé, fuj tajbl...nikdy víc.

vili
Já jsem zase koupil pastičky, které mají střižený hodně šikmo ten drát, který drží příklop s pružinou, ale obráceně, než je potřeba. Takže po zasunutí do té dírky na návnadě je to hodně necitlivé, protože se to musí dát víc dovnitř. Řešení je ustřihnout špičku drátu do rovna nebo se zešikma obráceně, ale proč si to výrobce ani po sobě nevyzkouší, je mi záhadou.

hodnocení

0x

Zdravím,

zkuste pastem změnit umístění nebo použít atraktivnější návnadu, jako je arašídové máslo. Ujistěte se, že pasti jsou na místech, kde myši často chodí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]