Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Chtěla bych dát ostříhat našeho jorkšíra-poprvé,má 4měsíce.
Je nějaký věkový limit kdy ho dát stříhat?
Děkuji za odpověď
Je to fakt miminko! Neblázněte! Jestli jste ho ještě neostříhali, nedělejte to! Zajděte za střihačkou a nechejte udělat jen takovou jako úpravu. Hlavičku, hruď, prcku, tlapky, nožky. Jen ať vypadá upraveně. Odlehčete ouškům. Ony střihačky to umí.
Je to fakt moc malý pejsek, nemá až tak vybudovaný termoregulační systém. Nachladil by se vám a pak jsou to strašné věci s kašláním, klouby, ledviny, zažívání.
Zvykejte ho na hřeben, kartáč, manipulaci s oušky, tlamičkou. Oblékejte ho, ať si na to zvykne. Ušetříte si péči několikrát za den, po procházce, o promočeného, zabláceného psíka. Stříhání nechejte až tak na květen.
Jestli mi nevěříte, zeptejte se veta. Nejsou to zas až tak odolní a tvrdí pejsci, ikdyž jsou to teriéři.
Stříhala jsem "na kšeft" cca 15 let, živila jsem 2 děti, tak jsem takhle přivydělávala. Takové malé štěně, nejen této rasy, bych ostříhat odmítla
Nee ještě jsem ho nedala ostříhat,já sama bych si na to netroufla.Zajímalo mě od kdy se může dát ostříhat-vypadá jak huňatá kuličkaTakže když ho dám kadeřnici tak mi ho decentně upraví?
Nee jistěže vám věřím.Je tomoje první štěně a nevím ještě takové věci,proto se radši zeptám než něco udělám
To je nááádhernýýý piškotek Nechejte ho jako kuličku. Chvilku si to užijte, štěňátko
Až bude dorůstat, nikdy se to už nevrátí. Nikdy.
A taky nikdo neví, jak bude za pár neděl vypadat.
Cca do 3.roku jsou jako chameleoni. Taky jsem koupila takovou překrásnou černo-červenou psinečku.
A teď můj drahoušek je stříbrný, se světle zlatou hlavičkou, něco málo přes 4 kg. Draka kus!
Ouška je třeba ostříhat co nejdříve, asi tak 1/3 sezhora. Odlehčit jim, snadněji se postaví. A asi mezi očičkama, aby viděl a v koutcích se nedržely ospalky a bakterie.
Najděte si střihačku a párkrát koukejte a pak si pořiďte strojek a opravdu ostré nůžky a udržujte si ho sama. Vždycky když je potřeba, tak to ufiknete a nemusíte se s nikým domlouvat, tratit čas a peníze. Na těch cca 15 let se to oplatí.
Ať je pejsek zdravý, radostný, krásný a bez problémů. A taky ať ví, jaké je jeho místo ve smečce a tím také bude vědět, kde se čůrá a kaká :D
Ukážete i svoji fenečku?
Matka je klasicky zbarvená ale otec je stříbrný celý tak jsem zvědavá co z něj vyroste.Zatím má 1,8kg tak doufám že z něj nebude rotvajler
s čůráním sice trošku pokulháváme ale to se ještě zpraví,doufám
Fotku bych ukázala moc ráda, dokonce ji i mám. Ale neumím to. Příští víkend tady budou nějací moji mladí, tak mě to musí naučit. Asi to bude jednoduché, ale ještě jsem to nikdy nedělala, neumím to.
A máte ji v počítači uloženou?
doplněno 30.11.09 12:26:Jestli ještě víte kde ji hledat tak to je prima.
Jo, uloženou ji mám, ale vůbec nevím jak na to. Asi to bude jednoduché, ale vůbec netuším jak na to.
Omlouvám se, pustila jem Vincenta až teď a vaše nabídka mě velice překvapila. Ani jsem nepoděkovala za ochotu.Jestli mi poradíte, budu moc ráda a před mladýma nebudu vypadat jako primitiv
dobře,předpokládám že si čtete právě mou odpověď.U mého vzkazu je v pravo nahoře ,,odpovědět" na to kliknete.
Došli jste k tomu že se chystáte psát text.Pod tím okýnkem kde se píše vzkaz je červeným napsané ,,upozornit na odpověď e-mailem" a pod tím je ,,Chci vložit obrázek" klikněte na ten čtevereček co je v levo od toho.Pokud máte potvrzeno ,,chci vložit obrázek" klikněte na okénko ,,vložit"
dobře,předpokládám že si čtete právě mou odpověď.U mého vzkazu je v pravo nahoře ,,odpovědět" na to kliknete.
Došli jste k tomu že se chystáte psát text.Pod tím okýnkem kde se píše vzkaz je červeným napsané ,,upozornit na odpověď e-mailem" a pod tím je ,,Chci vložit obrázek" klikněte na ten čtevereček co je v levo od toho.Pokud máte potvrzeno ,,chci vložit obrázek" klikněte na okénko ,,vložit" a tam se vám následně objeví další okno.Vedle prázdného políčka je napsané ,,procházet"klikněte na to a pak už jen musíte najít kde máte v počítači tu fotku uloženou-podle názvu,čísla...
Došli jste k tomu že se chystáte psát text.Pod tím okýnkem kde se píše vzkaz je červeným napsané ,,upozornit na odpověď e-mailem" a pod tím je ,,Chci vložit obrázek" klikněte na ten čtevereček co je v levo od toho.Pokud máte potvrzeno ,,chci vložit obrázek" klikněte na okénko ,,vložit" a tam se vám následně objeví další okno.Vedle prázdného políčka je napsané ,,procházet"klikněte na to a pak už jen musíte najít kde máte v počítači tu fotku uloženou-podle názvu,čísla...A když už i fotku máte přidanou klikněte na názek,,Přidat" a to je vše-aspoň doufám.
Snad jsem to vysvětlila dobře
Babkazov gratuluji jak k úspěšnému vložení fotky, tak k roztomilému psíkovi.
Ještě doplňte nějaké údaje o psíkovi.
Děkuji. Už ani není co doplňovat. Mamka byla velká, tatík malilinký. Dorotka má něco přes 4 kg, normálně "rotvajlík" Takový fakt drak hyperaktivní. Lítá jako blázen, chodí bez vodítka, ale je nesmírně poslušná. Takže je bez problémů. Naučila jsem ji, že ji posadím dovnitř obchodu hned vedle dveří a ona se jen naklání, aby na mě viděla a sedí bez pohnutí.
Nikdo mi ji venku neukradne. Jsme závislačky obě dvě
Teď půjdeme počurat všecko okolo a kouknout, co ten vítr udělal. Fouká strašlivě.
Hezký večer.
jahudko, děkuji. Moc jste mi pomohla. A koukejte, jak dělám hlavičku já Dorotce. Mezi očima úplně, nedrží se ospalky a bakterie, drží ofinka. Horní třetinu oušek, úplně vevnitř ve zvukovodu pinzetou vytrhám. Ale to až ten váš piškot dospělý. Asi to hodně bolí.
Ale když jí to nevytrhám, smrdí ji v uších a bojím se zánětů.
A jinak tělíčko stříhám jako kníráčkům, sukýnka jí nesluší a cumpluje se v podpaždí. Dorce jsou 4 roky a vyzkoušela jsem několik úprav. Myslím si, že jí to nejvíce sluší a pro mě to je pohodlné na údržbu. Lítá furt jako blázen.
A vy jste ani neřekla, jestli ten váš je kluk nebo holčička.
Dobry vecer,souhlasim s tim ze,by se melo stenatko striat co nejpozdeji a take musite positat s tim ,ze po ostrihani chloupky nebudou jiz tak kvalitni jako ty prvni.Moje princezna mela rok a jiz jsem ji nekolikrat strihala,atrasne rychlke ji roste srst je hodne chlupata.Zacala jsem ji strihat sama,sice to neni uplne perfektni ale nam to staci
.byli jsme i u strihacky,ale moc se mi nelibilo jak s ajschinkou zachazela,byla z tiooto zazitku hodne otresena nejen ona ale i ja
, z toho duvodu jsem si ji zacala strihat sama,tim nechci rici ze vsechny psi salony jsou spatne ,ale opravdu se nejdrive imformovat u znamych.
Ale jsou to hezoučcí pejsci No, toto! takové problémy se střihačkami? To se mi ani věřit nechce!
A stříhat jorkšíka je je fakt šlechtická práce. V Ostravě na každém sloupu visí nabídky na stříhání a salonů je okolo spousta. Tak to s vámi cítím.
Kupte si strojek na psa a stříhejte samy. Není to problém a není to až zas takové umění. Problém je mít respekt a pak psík bude bez pohnutí držet. A chválit a chválit. Chvály není nikdy dost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.