Dobrý den, moc prosím o pomoc a zkušenosti. Máme asi tříměsíční hejno - směs hedvábničky, hempshirky a zdrobnělé maransky. Za poslední dva týdny jsme přišli o 4 slepicky. Vždy ráno je jedna mrtvá v kurníku, přes den jsou živé, zdravé, jí i běhají. Jeví se zcela normálně. Kurník je zajištěný, v okně je jemné pletivo, takže dovnitř by se nic nemělo dostat. Úmrtí jsou vždy tak ob den nebo tři dny, vždy je to jen jedna Slepička nikdy více a nenese žádné známky po predátorovi. Kurník je čistý bez čmelíků. Už si nevíme rady. Je to zoufalé. Nemáte prosím někdo podobnou zkušenost? Dekuji
Veterinář, nebo lépe Hygiena - že by ptačí chřipka? Co potkani a lasičky dovedou se i podhrabat. A to i z 10m vzálenosti. Nevím jak, ale
mě se to stalo, že potkan (asi) odtáhl z voliery past na potkany 12m -asi chodbičkou.
lucie375
Myslím, že pokud by byly nemocné, tak by to na nich přes den bylo vidět, nebo by umřelo víc kusů najednou. Tady je to vždy jen jedna a v rozestupu cca 2-5 dnů a vždycky v noci. Jinak kurník je na nožkách a úplně zabedněný a Slepička nemá žádné známky po kousnutí atd. Jeste zkoumáme tedy tu variantu čmelíci, ale mohli by ji zlikvidovat za noc? Kurník je nastříkaný, proti čmelíkům ošetřený… ale už mě jinak moc nenapadá. Ale moc děkuji za odpověď!
Mají celou noc otevřené okýnko (zabezpečené pletivem), a je to vždy jen jeden kus. Bez kousanců a jiných známek po predatorovi. Ještě tedy jdeme prozkoumat znovu čmelíky, ale nevím, zda by mohly Slepička zlikvidovat během jedné noci? Moc děkuji za Váš čas a odpověď.
km
Je kurnik na slunicku nebo maji chladek (treba v kamenne budove)? Maji dostatek cerstve vody?
lucie375
Mají kurník pod stromy v chládku a je zateplený, takže není ani vyhřátý. A vodu mají k dispozici celý den.
Mám zkušenost takovou, že dcera měla deset lonských a deset letošních slepiček. Mají dva menší kurníky. Ráno byly čtyři slepičky mrtvé bez zjevné příčiny. Přijela paní udělat pitvu a řekla, že zemřely horkem, dehydrací a přežráním. Ony se všechny nacpaly do jednoho kurníku na noc, byly tam namačkané. Ted je krmí a stará se o ně jen zeták, aby nedocházelo k přežrání a kontroluje, jak se večer uloží. Neco takového jsem slyšela prvně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.