Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moli nebo něco jiného?

Od: annakonda odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
co myslíte, že je to za hmyz, prosím? Chytá se na lapače pro šatní moly. Jsou to oni? Případně jaký druh molů? V letu vypadají jako tmavé můry. Žádné ložisko jsem nikde neobjevila. Nevím, odkud se množí, ale chytli se v šatně i v jiné místnosti.
Děkuji, A.

Moli nebo něco jiného?
Moli nebo něco jiného? #2
Moli nebo něco jiného? #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, řekl bych, že mol to je. Ovšem, mol potravinový/zavíječ moučný (je i větší a tmavší, než mol šatní). Zdravím!
hubeni-skudcu.cz/...

hodnocení

2x

Jsem přesvědčená, že jsou to potravinoví moli. Doneseme si je se sypkymi potravinami. Vlastně ne je, viděla byste je, ale jejich vajíčka a maličké červíky ne. Já to několik let řeším tak, že mouky a vlastně všechno, po přinesení ze sámošky, šoupnu na noc na mráz do mrazáku. Ten bezvadně zničí všechno živé. A pak nasypu do uzaviratelné nádoby. Dříve jsem používala lahve od mléka, ale už jsem si pořídila uzaviratelné dozy. A čaje a koření mám ve skleničkách. Hmyzáci mají utrum. ;) Jsou mi k smíchu bobkové listy a levandule ve špajzu mezi sáčky. Něco jako seník, který stejně po chvíli ztratí vůni a molové z nich mají plezír. Mrazák na ně!

Nejlevnější dózy mají tady v Eva.cz. Je jich potřeba dost a je dobré podívat se na obsah a spočítat si, kolik je jich potřeba.

Moli nebo něco jiného? #4

Poslouží také mikrovlnka - na mouku a sypké potraviny bez obsahu vody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]