Nejste přihlášen/a.
arwi, naprostý souhlas. Jen nezapomínejte, že malá obec s pobíhajícími psy a kočkami je něco jiného, než město. A také, opravdu jsou lidé, kteří se psům nelíbí, pokládají je za nepřítele. Moje "panenka" Dorka také občas na někoho vyjela. Je zajímavé, že když byla navolno, tak vůbec, ale na vodítku se z ní stal obranář a vyhodnotila člověka jako nebezpečí a měla potřebu mě bránit a strašně sprostě nadávat. Uvědomuji si, že tohle nedělala jen Dorka, ale i Endy a Bubu též. Ono se navíc, špatně upozorňuje na něco majitel, když psisko řve jak o dušu. Ale to neznamená, že to není třeba. Máte pravdu.
Z vedlejší místnosti se ozývalo zoufalé kvílení psa, takže bylo jasné že si s ním hrajou děti.
Kdyby se ozývalo zoufalé kvílení dětí, znamenalo by to, že si hraje pes.
.
Spousta lidí nemá zájem, aby si s nima pes hrál. Natož aby jim olizoval obličej (nebo cokoli jiného) oslinaným jazykem, kterým si před chvílí olizoval zadek (a kdoví co dalšího).
Před mnoha lety jsem šel na procházku s foťákem lesem po pěšině a najednou se z houštiny zjevil pes (ohař). Leknutím by se mne krve nedořezali a skončilo to 14 stehy na lýtku. Pes se lekl víc než já, ale prostě byl "rychlejší". Byl to pes známého myslivce a tak se vše po zašití lýtka rozjelo. Pes na veterinu, já měsíc v neschopnosti, 3500Kč bolestné od pojišťovny. Od té doby, chodím do lesa minimálně a když tak preventivně s mohutným klackem v ruce (jak jsem již psal).
Já si myslím, že vydáváte nějaký zvuk, který psy upozorní, že jdete. Třeba šoupete nohama a popotahujete nosem. Proto třeba se všichni psi vyhýbají mopsíkům. Ti špatně dýchají, chrochtají a chrápou. Zní to jako výhružné vrčení.
Nedá m i to, musím napsat hitorku. Stříhala jsem malého černého kníračka. Byl stejný rapl jako páneček. Kousnul mě, což neexistuje. A já se bohovvsky naštvala. Fakt fest. Přestala jsem se hýbat, bála jsem se pohnout, že ho lísknu až mu hlava uletí. Najednou ten pes, v půli pohybu zkameněl, opatrně se natáhnul a očuchal mě. A od té chvíle byl jako hadrová panenka, mohla jsem dělat co jsem chtěla. Bolestivé trhání chlupů z uší, stříhání kolem pytlíka. Já jsem totiž zasmrděla vztekem a pes věděl, že je zle. Konec srandy, začíná náboženství.
Bobane, nějak vám nerozumím. Já jen vím, že jaký pán, takový pes. Rapl pán, rapl pes. Třeba moje sestřenice má moskeváka. Čubinu moskevského strážného psa se šílenou pověstí. Poslala mi fotku, jak Cituška je na tenkém vodítku přehozeném přes plůtek. Řekli jí "Čekej" a šli trhat třešně. Tak čeká. Milá, optrná, něžná, jako její paní.
Vesničtí psi jsou hodně majetničtí a vše je jejich rajon. Psi ze města to neznají, tady je jich více na malém místě, takže si vzájemně lezou do revírů a snášejí se navzájem.
Vy jste na vsi nový, pro psy neznámý, lezete jim po jejich rajonech, ve kterých všechny ostatní znají, ale Vás ne, máte nový "smrad", který je ve vsi překvapil, no a takový pes reaguje obranně, resp. i zvědavě, ale ti psi, co řvou celý den za plotem, obvykle nemají takovou výchovu, aby si své netaktní chování uvědomily. Noste v kapse hrst piškot a vždy jim jednu hoďte a buďte trpělivý.
Upozorňuji před zdejší ezoflotilou (ty expertky nejmenuji, ale víme, o kom je řeč a ony se zde brzy ukáží), ketrá Vás začne přesvědčotat, že máte rozhozené čakry a pes to vidí, nebo že jste byl v minulém životě špatný člověk a nepamatujete si to, ale psy ano a tak dále. Na tom se zasmějte, ale hlavně na to kašlete.. Hezký den přeji
EDIT. Až teď vidím tu větu s kočkami. Pro vsnického psa je kočka nejlepší hračka, tak se nedivte, když z Vás cítí hromadu hraček...
Takže teď je Vám ještě líp? Jste úplně mimo.
Vlastně jsem chtěla ocenit Vaši odpověď, až na ten odstaveček s ezotentonoc, který byl nadbytečný. Takže jste si mě okamžitě zařadil.
Tahle poradna bývala slušná a laskavá. A nějak se to vytratilo.
Pes má lepší smysly než skeptik a nepodléhá žádné ideologii. Chovatelé psů s tím mají své zkušenosti. hacmor.cz/...
Jsou z vás cítit kočky - kočka je hračka, nebo slouží k zahánění na strom.
Pes navíc cítí, že se ho bojíte a tak na vás štěká a pouští na vás hrůzu - a vy se ho pak bojíte, takže mu to perfektně funguje.
Jo, je to blbá zpětná vazba, ve které se to snadno zacyklí - čím víc štěká, tím víc se bojíte a on tím víc štěká.
Já po kapsách piškoty nenosím a cizí psy zásadně nekrmím, není to správné a není k tomu důvod a dobře vychovaný pes by neměl vzít jídlo od nikoho jiného než pánečka/paničky. (Sestra měla postupně několik různých psů a všechny si postavila do latě a oni ji bezmezně milovali a spolehlivě dělali cokoli jim řekla a nedělali, cokoli jim zakázal. Samozřejmě jsem je nekrmil, kdybych jin něco zkusil dát, dostal bych přez čumák a kdyby ten pes to ode mě zkusil vzít, dostal by přez čumák taky )
Já se psů nebojím, na cizí psy nešahám, ale mám naprosto pevně zafixované, že pokud by si nějaký pes na mě něco dovolil, tak to prostě schytá (a jestli to přežije závisí jen na mé milosti a okolnostech, ne na tom psovi), protože na něco takového prostě nemá právo. A psi to cítí a jsem pro ně prostě příliš velký pes, na kterého si nic netroufnou. Takže zase fungující zpětná vazba. A můžu si jich nevšímat, nebo na ně být hodný, ale prostě psi jsou jen psi, já jsem člověk a tedy principiálně něco výrazně výš a tak si na nich nemusím nic dokazovat. A dokud znají své místo, tak jsem s nima v pohodě.
A oni se mnou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.