Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč na mě útočí psi?

Od: anonymni1469 odpovědí: 22 změna:
Zdravím!
Bydlím na malé vesnici kde žije hodně psů. Většina majitelů je při venčení nemá na vodítku .Pokaždé když jdu ulicí,lesem,kdekoliv a je tam nějaký majitel se psem tak na mě ihned útočí (není to projev "vítání"). I ti lidé mi říkali že to jejich pes nikdy nedělá ale když tam jsem já, tak ano. Což jim věřím protože to tak opravdu je. Děje se to ale jen tam kde bydlím a podotýkám že u každého psa kterého potkám. Máte to taky někdo? Mám trochu pocit že mám nový strach vůči psům a oprávněný,jelikož se může kdykoliv stát že majitel se toho včas nevšimne a pes mě při nejmenším kousne.A nechápu to. nevím ani jak proti tomu bojovat. Těm psům vůbec nic nedělám, ani předtím nemám strach,žádné prudké pohyby...prostě žádný důvod proč by to měli dělat. Jediné co mě napadlo je to, že máme doma hodně koček a mohli by to cítit. Jinak fakt nevím.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Pes vycítí váš strach a jde po vás. Snadná kořist.

hodnocení

8x
Když ti majitelé psů je nemají vychované tak,aby na nikoho neútočili,tak je musí mít na vodítku a ne na volno.I když z vás cítí kočky, nesmí na vás útočit.Majitel za psa zodpovídá,tak jim řekněte,ať je dají na vodítko.Vy se nebudete bát a psy si na vás třeba zvyknou.Ale ohrožovat vás nesmí.

arwi, naprostý souhlas. Jen nezapomínejte, že malá obec s pobíhajícími psy a kočkami je něco jiného, než město. A také, opravdu jsou lidé, kteří se psům nelíbí, pokládají je za nepřítele. Moje "panenka" Dorka také občas na někoho vyjela. Je zajímavé, že když byla navolno, tak vůbec, ale na vodítku se z ní stal obranář a vyhodnotila člověka jako nebezpečí a měla potřebu mě bránit a strašně sprostě nadávat. Uvědomuji si, že tohle nedělala jen Dorka, ale i Endy a Bubu též. ;) Ono se navíc, špatně upozorňuje na něco majitel, když psisko řve jak o dušu. Ale to neznamená, že to není třeba. Máte pravdu.

Mě by zajímalo, kolik těch psů tazatelku napadlo a pokousalo. Spousta psů si jen člověka očichá a jde pryč. Proč by měl bezdůvodně kousat? Nedávno tady u nás vyběhlo velké stěně z lesa a chtělo se hrát. Dal mi nohy na ramena a celého mě olizal a pořád se chtěl hrát. Utekl nějakému pánovi, tak jsem mu ho podržel, měl obojek. Můj jork má také rad lidi. Jak někoho vidí hned k němu běží. Očichá a když si ho člověk nevšímá, přiběhne zpět. Ale když se usmívá nebo ho začne hladit a mluvit , tak si lehce na záda, roztáhne nohy a nechá se hladit všude.
kdosi

Z vedlejší místnosti se ozývalo zoufalé kvílení psa, takže bylo jasné že si s ním hrajou děti.

Kdyby se ozývalo zoufalé kvílení dětí, znamenalo by to, že si hraje pes.

.

Spousta lidí nemá zájem, aby si s nima pes hrál. Natož aby jim olizoval obličej (nebo cokoli jiného) oslinaným jazykem, kterým si před chvílí olizoval zadek (a kdoví co dalšího).

jiofa

Před mnoha lety jsem šel na procházku s foťákem lesem po pěšině a najednou se z houštiny zjevil pes (ohař). Leknutím by se mne krve nedořezali a skončilo to 14 stehy na lýtku. Pes se lekl víc než já, ale prostě byl "rychlejší". Byl to pes známého myslivce a tak se vše po zašití lýtka rozjelo. Pes na veterinu, já měsíc v neschopnosti, 3500Kč bolestné od pojišťovny. Od té doby, chodím do lesa minimálně a když tak preventivně s mohutným klackem v ruce (jak jsem již psal).

hodnocení

5x

Já si myslím, že vydáváte nějaký zvuk, který psy upozorní, že jdete. Třeba šoupete nohama a popotahujete nosem. Proto třeba se všichni psi vyhýbají mopsíkům. Ti špatně dýchají, chrochtají a chrápou. Zní to jako výhružné vrčení.

doplněno 18.07.24 17:24:

Nedá m i to, musím napsat hitorku. Stříhala jsem malého černého kníračka. Byl stejný rapl jako páneček. Kousnul mě, což neexistuje. A já se bohovvsky naštvala. Fakt fest. Přestala jsem se hýbat, bála jsem se pohnout, že ho lísknu až mu hlava uletí. Najednou ten pes, v půli pohybu zkameněl, opatrně se natáhnul a očuchal mě. A od té chvíle byl jako hadrová panenka, mohla jsem dělat co jsem chtěla. Bolestivé trhání chlupů z uší, stříhání kolem pytlíka. Já jsem totiž zasmrděla vztekem a pes věděl, že je zle. Konec srandy, začíná náboženství. :-D

Některý psi potrebujou zažít středověk. Měli jsme čoklů dost...četně pasteveckých ořechů,který by někdo jen tak nerozpoznal. Některý z nich byly tvrdohlaví jak Kruppova ocel

Bobane, nějak vám nerozumím. Já jen vím, že jaký pán, takový pes. Rapl pán, rapl pes. Třeba moje sestřenice má moskeváka. Čubinu moskevského strážného psa se šílenou pověstí. Poslala mi fotku, jak Cituška je na tenkém vodítku přehozeném přes plůtek. Řekli jí "Čekej" a šli trhat třešně. Tak čeká. Milá, optrná, něžná, jako její paní.

Proč na mě útočí psi?

chlochydess*
hodnocení

4x

Vesničtí psi jsou hodně majetničtí a vše je jejich rajon. Psi ze města to neznají, tady je jich více na malém místě, takže si vzájemně lezou do revírů a snášejí se navzájem.

Vy jste na vsi nový, pro psy neznámý, lezete jim po jejich rajonech, ve kterých všechny ostatní znají, ale Vás ne, máte nový "smrad", který je ve vsi překvapil, no a takový pes reaguje obranně, resp. i zvědavě, ale ti psi, co řvou celý den za plotem, obvykle nemají takovou výchovu, aby si své netaktní chování uvědomily. Noste v kapse hrst piškot a vždy jim jednu hoďte a buďte trpělivý.

Upozorňuji před zdejší ezoflotilou (ty expertky nejmenuji, ale víme, o kom je řeč a ony se zde brzy ukáží), ketrá Vás začne přesvědčotat, že máte rozhozené čakry a pes to vidí, nebo že jste byl v minulém životě špatný člověk a nepamatujete si to, ale psy ano a tak dále. Na tom se zasmějte, ale hlavně na to kašlete.. Hezký den přeji *slunce*

EDIT. Až teď vidím tu větu s kočkami. Pro vsnického psa je kočka nejlepší hračka, tak se nedivte, když z Vás cítí hromadu hraček...

výtka
Upozornění od sys milancukrar 19. 07. 2024 12:19:58
Zkuste to bez napadání poradců. Děkuji

Opravdu škoda, že jste neodolal s tím rýpancem. Ale připadá mi, že se Vám tak nějak ulevilo.

Takže teď je Vám ještě líp? Jste úplně mimo.

Vlastně jsem chtěla ocenit Vaši odpověď, až na ten odstaveček s ezotentonoc, který byl nadbytečný. Takže jste si mě okamžitě zařadil.

Tahle poradna bývala slušná a laskavá. A nějak se to vytratilo.

kkr

Pes má lepší smysly než skeptik a nepodléhá žádné ideologii. Chovatelé psů s tím mají své zkušenosti. hacmor.cz/...

hodnocení

4x
Nesmíte se jich bát, okamžitě to vycítí. Vy jste pán tvorstva, ne pes. Vy se musíte nést vzpřímeně a sebevědomě. Pes je nic, buď ho ignorujte, nebo jen přejeďte pohledem a dejte najevo, že vás nezaujal. A nestačí to hrát, musíte to tak cítit. Pokud máte pohled vyplašeného zajíčka, pro psa jste zajíčkem, tedy kořistí, nebo aspoň něčím, co rád prožene.
Měli jsme absolutně hodnou labradorku, děcka po ní mohla skákat, maso si nechala bez zavrčení vytáhnout z huby. Jednou jsme šli na procházku a proti nám holčička. Když ji holčička z cca 40 m uviděla, nevím proč zastavila a vytřeštila strachem oči. A z našeho mazla se tehdy jedinkrát v životě během vteřiny stal lovec, který chtěl po holčičce vystartovat. Ti psi prostě v sobě šelmu pořád mají. My ostatně to zvíře v sobě nosíme také. Tsk si opakujte, že nejste zajíček.

vernon
18.07.24 12:14
hodnocení

3x
Bingo...

amperr
hodnocení

3x

Kočky mohou být příčinou. Na mě reagují špatně takoví ti psi "mezi dva krajíce chleba" (zatímco u jiných jsou v klidu). U normálně rostlého psa velikosti alespoň jezevčíka je to bez problému. Asi jsem moc velký...*nevi*

kdosi
hodnocení

3x

Jsou z vás cítit kočky - kočka je hračka, nebo slouží k zahánění na strom.

Pes navíc cítí, že se ho bojíte a tak na vás štěká a pouští na vás hrůzu - a vy se ho pak bojíte, takže mu to perfektně funguje.

Jo, je to blbá zpětná vazba, ve které se to snadno zacyklí - čím víc štěká, tím víc se bojíte a on tím víc štěká.

Já po kapsách piškoty nenosím a cizí psy zásadně nekrmím, není to správné a není k tomu důvod a dobře vychovaný pes by neměl vzít jídlo od nikoho jiného než pánečka/paničky. (Sestra měla postupně několik různých psů a všechny si postavila do latě a oni ji bezmezně milovali a spolehlivě dělali cokoli jim řekla a nedělali, cokoli jim zakázal. Samozřejmě jsem je nekrmil, kdybych jin něco zkusil dát, dostal bych přez čumák a kdyby ten pes to ode mě zkusil vzít, dostal by přez čumák taky :))

Já se psů nebojím, na cizí psy nešahám, ale mám naprosto pevně zafixované, že pokud by si nějaký pes na mě něco dovolil, tak to prostě schytá (a jestli to přežije závisí jen na mé milosti a okolnostech, ne na tom psovi), protože na něco takového prostě nemá právo. A psi to cítí a jsem pro ně prostě příliš velký pes, na kterého si nic netroufnou. Takže zase fungující zpětná vazba. A můžu si jich nevšímat, nebo na ně být hodný, ale prostě psi jsou jen psi, já jsem člověk a tedy principiálně něco výrazně výš a tak si na nich nemusím nic dokazovat. A dokud znají své místo, tak jsem s nima v pohodě.

A oni se mnou :)

hodnocení

2x

Pes pozná, že se ho někdo bojí. Já se psů nebojím, moje přítelkyně z nich má panickou hrůzu. Když jdeme spolu a odněkud vyskočí pes, hádejte po kom jde? Proč to tak je, netuším *zmateny*.

hodnocení

2x
Kolik psů už vás kouslo při tom útoku?

jiofa
hodnocení

1x

Choďte viditelně s pořádným klackem v ruce a většinu psů to odradí se více přiblížit. Vyzkoušeno.

akorát Vám ta zbývající menšina urve klacek i s rukou. *smich*

jiofa

Ani náhodou. To by bylo jeho poslední.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]