Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tyrany pes

Od: tyna odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, máme souseda mentala, omezena svepravnost. Vím, že má v domě tyraneho psa, všude hovna, odpadky, pes špatný na zadní nohy, vypelichany. Nehodlám to takto nechat. Zítra si za panem zajdu a psa zkusím s příběhem že veterinu a vše zaplatím odvézt na veterinu. V žádném případě nechci, aby se pes dostal zpět k "paničkovi". Co mám dělat? Hodlám do toho šlapat ať mě to stojí cokoli

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jp
hodnocení

1x

tyna- Vaši aktivitu vám schvaluji a držím palce i když nevím co poradit. Ano, přes úřady to jde pomalu a těžko. Těžko vědět jak soused magor, bude na vaši aktivitu reagovat. Možná se psa zbaví lehce za pár korun, možná bude dělat problémy. Taky bych neuměla v klidu žít, s tím že kousek vedle trpí pes. Vytrvejte a dejte vědět.

tyna
hodnocení

Soused je hodný člověk ale psychicky nemocný. Ano, těžko říct jaká bude reakce když pes nebude. Ják píšu, samozřejmě budu nejvíc tlačit na variantu 1. Když nepůjde, zavolam na PČR se poptat. Poté se asi nejvíce klonim ke trefí variantě, a to nafotit a dle instrukcí na webu poslat na krajskou veterinu. Ten pes tam nějaký čas žije, tak snad další tři měsíce řešení by zvládul. Ale víte jak, nechci. Nechci ho tam nechat ani o den déle. Srotuje mi to v hlavě, nemohla jsem ani spát. Sama mám psa, který s námi spí v posteli, ji nejlepší jídlo. A když si představím že o 15m dal v domě je pes co nechodí ven, je vypelichany, bůh ví jak to má s jídlem a vodou... I teď když to píšu tak se mi derou slzy

tyna
hodnocení

Hodlám dělat razantní kroky, žádné že pes bude tři měsíce doma a následně se něco začne dít. Ten člověk nemá občanku, svepravnost, není psaný v katastru, neumí mluvit, nic.
ltz
A kdo se o toho pána stará. Takový člověk přece nemůže být sám bez pomoci. Který nemá ani občanku, nemluví, sám toho asi moc nezvládne. Sám sobě může být nebezpečný.
tyna
hodnocení

Koukala jsem do katastru a dům je psaný na nějakou Ing. Nejspíš jeho opatrovnici. Ale on mi k tomu nic neřekne. Zkusím zavolat na obec, ať mi řeknou víc. Asi základní potřeby jako si nakoupit zvládne, stolici udělá někde doma, voda mu teče, elektrika funguje, to má asi nějak zařízené.. Ale jak to nevím

hodnocení

0x

Tyhle příběhy o aktivistických sousedech znám. Četně toho jak jim soused pak ze života udělal peklo četně házení výkalů na fasádu a všeho možnýho do oken.

A to šlo jen o nahlášení na policii

tyna
hodnocení

Já vím jak v tomhle funguje PČR, kor nějaké malé místní oddělení na vesnici, kde je pes pouze prostředek a na řetězu ho tu má každý druhý. Kor v případě, kdy ho má nesvepravny člověk, takže vše by šlo před opatrovnici atd...sama jsem u složky 6 let sloužila, akorát u prvosledu

hodnocení

0x

Ptejte se tady Co dělat, když ně/..., Kontakty . (docas/... mají zkušenosti.

petrea
hodnocení

0x
To jw tezky my takhle porad volali kvhli tomu ze dement tyral stene staforda az kdyz mu malem zlamal nohy a me se to podarilo natocit mu ho vzali..ale kdyz u nej byli poprve tak rekli pes ma svoji misku a pelech takze nemuzeme nic delat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]