Kdo vám hlídá psa, kočku,... když jedete na dovolenou?
Od:lucieeodpovědí:9změna:
Ahoj, jak řešíte, když jedete na dovolenou, služební cestu...a potřebujete hlídání pro domácího mazlíčka a nikdo z rodiny ani přátel z různých důvodů nemůže? Řešíte to zvířecím hotelem? Vypadá to že mě čeká školení. Kočku s sebou vzít nemůžu, nesnáší i převoz k veterináři. Ve městě jsem nová, rodina a přátelé daleko. Četla jsem o stránkách jako je TrustedHousesitters, nomador atd. Kde lidé potřebují hlídat zvířátka zatímco jsou pryč a po tu dobu k nim jede někdo bydlet zdarma jako na dovolenou, tedy za to že se stará o jejich domaci zvířata. Máte s tím někdo zkušenosti?
Máti, když měla psa, to řešila psím hotelem. O psa bylo dobře postaráno, dokonce měl i cvičení, aby úplně nezvlčil... Jenže to je pes, ten nezvládne být sám, kočka je samotář. Kočky jsme vždy pouštěli ven a vždy se vrátily. Bratrovi jsme hlídali kočku stylem "jednou za dva dny dosypat granule, dolít vodu a vyhrabat exkrementy z kočkolitu. Kocour sám chodil lítačkama na zahradu, jak uznal za vhodné.
Když jsem jela na dovolenou, dcera se nastěhovala ke mně. Když jsem jela na dialýzu 3x týdně, Dorka chodila k sousedce/kamarádce jako do školky. Ke kocourům sehnala dcera, paní, která k nim zašla nakrmit, vyčistit wecko a popovídat si s nimi. Pouvažujte o sousedce! Zjistěte si, jestli v domě nemá někdo kočku, ta bude vědět, co je potřeba.
Ano, někdo ze sousedů. Jste ve městě nová. Tak je nejvyšší čas se seznámit s lidmi v domě. Nebo už jistě máte trochu "prověřené" kolegy v zaměstnání.
O nějaké organizaci, která by po dobu nepřítomnosti majitele zajistila celodenní péči, jsem u nás nikdy neslyšela. A pokud existuje, bylo by to jistě mnohonásobně dražší než jeden další kočičí záchůdek, aby měla micka opravdu kam chodit. . Granule a vodu i na tři dny. Pouliční kočky přežívají v hrozných podmínkách, ta Vaše s občasnou návštěvou někoho cizího také přežije.
luciee
Byli by mi trapně otravovat lidí které skoro neznám - sousedy, kolegy s tím aby se mi starali o moje zvíře, aby si nepřipadali že je vyuzivam. Tak tuhle možnost vypoustim. Mě by asi také nebylo příjemné kdyby za mnou došel skoro neznámý clovek z okolí a že mi večer přiveze své děti/psa a já se budu starat. Nebo jestli mu nevymaluju obývák. Mám zafixováno že takhle to funguje mezi přáteli, otravovat cizí lidi je drzost. Proto hledám jiné možnosti a ptám se na zkušeností ostatních. Ale díky že jste se podělila o svou zkušenost a rady. Dodatek - reagovala jsem také na slova bimbam, jen jsem popletla že to nebylo psáno jednou osobou ale dvěmi.
Na jak dlouho jedete? Běžně jsem nechávala kočky doma samotné přes víkend. Nasypat víc granulí, dát víc misek s vodou různě po domě a neutrpěly žádnou újmu. Existují placené služby, kdy za kočkou přjde domů po dobu vaší nepřítomnosti člověk a postará se. Holidaycat.cz, hlidacky.cz a určitě je jich víc. Dal by se takhle využít třeba 14-15 letý adolescent z okolí, marně hledající brigádu. Koče doma, byť s jiným člověkem, bude určitě líp, než v kleci v kočičím hotelu.
Psa beru s sebou, pokud můžu, což je 99 % případů. Jinak to výjimečně řeším přes naši psí cvičitelku za úplatu. Přes rodinu rozhodně ne. To by se mi jednou vrátilo i s úroky.
a nikdo z rodiny ani přátel z různých důvodů nemůže? Změnit přátele, co budou fakt přáteli, to je moje rada. Vyzkoušeno. Vzájemné si pomáhat Ti tví přátele stojí za vyližpedel. Výmluvy ,že nikdo nemůže...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.