Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Určení sršeň?

Od: hujerml odpovědí: 11 změna:
11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

samozřejmě je to sršeň (stará dobrá "naše", tj. vlastně "německá" varianta - vespa crabro germana), je to dokonce fotka dobře vystihující její vzhled
(málo očí? - kolik by jich měla mít? - na obou fotkách maj dvě složený oči...)

hodnocení

4x

Ano, je to naše stará dobrá sršeň. Vosa nemá mj. ty tmavorudé pruhy na hrudi a zadečku. Útočná sršeň asijská má méně žluté na zadečku, obvykle jen jeden širší pruh.

s útočností asijskejch sršní bych si počkal na vlastní zkušenost;
viz i " Další fámou je to, že je sršeň asijská výrazně agresivní vůči člověku a že nedá pokoj, dokud nebodne. Není to pravda." irozhlas.cz/... ;
už jsem dokonce po plzeňské sršní aféře v rozhlasu slyšel nějakýho znalýho člověka, konstatujícího že i s tou nebezpečností vůči včelám to není tak horký, škoda že sem si nepoznamenal adresu pořadu

(mimochodem, kolikrát už jsem čet obligátní tvrzení o útočnosti vos..., z mý opakovaný zkušenosti jde o naprostej blábol, NIKDY se mi nestalo, že by si kolem lítající vosa (a že sem se s kolem lítajícíma vosama svýho času setkával běžně) jen tak do mě píchla, nebyly agresivní ani v blízkosti hnízda... (agresivní na x metrů od úlu sou (za správný teploty) jen včely))

vernon
Asijský sršeň je mnohem útočnější, než Sršně Obecná...

... kterýžto tvrzení může bejt naprosto zcestný

borovice

hodnocení

3x

cs.wikipedia.org/...

podle obrázku - ano.

hodnocení

0x

Já myslím, že ne. Má málo očí.

Určení sršeň? #2
hujerml
hodnocení

A co by to mohlo být?Velikost cca 2,5cm. Děkuji.

vernon
Je to Sršeň Obecný. Má pět očí, jako všichni sršni a nejen oni...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma sršeň
Otázky na téma sršeň asijská

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]