Dobrý den, mám otazku. Moje fenka semnou vždy spala v pokoji a v posteli. Jenže jednou si venku "zvrkla" packu. Nekulhala nic a chtěla jít si doma semnou lehnout do postele. Jenže jak skočila tak hrozně zakňučela a šla se hned zamnou pomazlit. No jenže od té doby co se ji stalo to s tím "bolestivým skokem" nechce do pokoje skoro a do postele už vůbec ne. Leží vždy hned u dveří a vetšinou nevejde do pokoje vůbec ani když ji lákám na jídlo.. nevíte někdo co stím mám dělat? Už to trvá skoro týden. Děkuji za jakoukoliv pomoc.
Fenka se bojí té bolesti a spojuje si ji s tou posteli. Mysli si asi, že ta bolest je na té posteli. Když se jí packa zahojí, tak na to zapomene a strach pomine. Byl jste u veterináře?
Ano, jen ji měla naraženou. Ale uz ji neboli, blbne jak dřív, skače,běhá.. mam ji dat tedy čas nebo ji malm nějak pomoci aby se přestala bát?.
ltz
Spíše ji dát asi čas. Měla by sama chtít a poznat, že ji nic v místnosti nehrozí. Třeba dát na kraj místnosti nějakou dobrůtku, ať se sama odváží dojít si pro ni.
Dejte jí čas, když se bojí, tak jí nenutte. Například fenka naší dcery se bojí u nás rohožky, co je dole na chodbě. Kvůli strachu uteče zpět po schodech do patra, tak ji zase přemlouváme, pak kolem rohožky proběhne ven a má radost, že to zvládla.
Týden je krátká doba. 30 kg není zas tolik, abyste si nemohl odnést do postele/pokoje - musíte ji ukázat, že ta bolest se nevrátí tím, že bude v pokoji nebo v posteli. V posteli ji dejte pamlsek a uvidíte, jestli bude chtít odejít nebo ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.