Nejste přihlášen/a.
Tak vzhledem k tomu, že zvuky jsou v noci, tak se bude jednat o nějakou sovu. Hlasy jsou zde - sovds.info/...
Takže nejprve zjistit o co se jedná.
Já si myslím, ale jen myslím, že nějaký pták, nevíme jaký, vyvedl mladé. A ti žebrají o jídlo. Takový rambajz máme také. Špačci, kavky, drozdi kvíčaly, to jsou ti, co rachotí jako dětská řehtačka. Je potřeba tohle období přežít. Po čase se mladí naučí a ztichnou. Mi osobně to neva. Klidu si v kolumbáriu, pod maceškami, užiju dost.
Někde jste doplnila, že se jedná o pískot. Je to určitě sova. Buď dospělá nebo mládě. Se divím, že vám to vadí. My jsme ji měli nějakou dobu a všichni jsme se starali, co je s ní, že ji už neslyšíme.
Myslím si totéž, bude to mládě nějaké sovy a pískáním žadoní o krmení.
Mě tedy dost vadí "hrdlání" hrdliček, máme je na stromech pár metrů od domu. Jiní ptáčci mi nevadí, naopak. Možná ještě straky, ale ty kvůli vykrádání mláďat z hnízd malých pěvců. V noci slyším z nedaleké louky štěkání srnců a v létě kuňkání žáb z rybníků za loukou.
Napadl mě ještě Chřástal. Poslechněte si ho v přiloženém odkazu.
Hnízdění chřástalů
Chřástal hnízdí obvykle dvakrát ročně. Od konce dubna a v průběhu května samci obsazují vhodná stanoviště, odkud celou noc lákají samice zvučným voláním "réprép réprép". Hlasová aktivita samců obvykle trvá až do druhé poloviny července.
Mám to samé. Mezi paneláky na menším sídlišti je prostor ve tvaru čtverce a je tam pár borovic. Mám to cca 20 m před okny. Večer to začne. Vypadá to jako nářek, ale budou to asi ty námluvy. Podle vzorkovnice hlasů - viz. první odpově - jde o volání partnerky Sýčka. Pozoroval jsem, odkud se to ozývá, a v kournách jsem viděl dva ptáky, malé sovy.. Velikostí je to sýček. To pískání je fakt nepříjemné, hlavně proto, že to vypadá, jakoby volali o pomoc, nebo naříkali. Začne to večer při stmívání a trvá to i celou noc. Sačí zavřít okno. Po 5 dnech to přestalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.