Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypudit ptáka z blízkosti domu?

Od: zajda888® odpovědí: 14 změna:
Hezký večer,
každý den po půl desáté večer se odněkud ze stromoví začne ozývat pták. Jeho zvuky jsou o nervy. Zřejmě námluvy protože zdálky jsou slyšet podobné skřeky.
Někdy to trvá skoro do rána.
Otázka je nasnadě: jak ho dostat od baráku?
Polekal by se silnějšího stroboskopu?
Nebo třeba výstřelu z poplašňáku?
Nebo mám z repráku pouštět skřek dravce?
Nebo počkat až se (snad) námluvy dotáhnou do konce a bude klid?
Na co ta potvora může reagovat?
Bude to asi něco výrazně většího než třeba kos.
Díky za nějaký tip.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak vzhledem k tomu, že zvuky jsou v noci, tak se bude jednat o nějakou sovu. Hlasy jsou zde - sovds.info/...

Takže nejprve zjistit o co se jedná.

hodnocení

1x

Co s tím neporadím. Pokud tam má hnízdo, stejně tam zůstane.
Ale pokud chcete vědět kdo vás tak prudí, zkuste apku BirdNET do mobilu.
Při nahrávání otočte mikrofon směrem k ptákovi a musí být jinak klid aby to nezkreslovalo výsledek.

hodnocení

1x

Nic proti vám, ale ptáci tady byli dřív než vy a domy (a auta), se kterými se roztahujete v přírodě.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, možná je to tento velmi hlučný a drzý pták, který je ve městech přemnožený. Obávám se, že se ho těžko zbavíte, ale možná ho na chvilku vyplašíte nějakou silnou/hlasitou ranou. Zdravím!
.
.

youtu.be/...
doplněno 12.06.24 08:53: zajda888 - no, nemáte zač. Zvukovou nahrávku onoho pískání tady asi nevložíte, tak budete hledat ten zvuk sám na internetu. Velké sovy jsme měl na zahradě často, ale zcela tiché (a to na stromě i za letu). Píská sýček, tak porovnejte.
.
.

youtu.be/...
hodnocení

Děkuji za tip ale je spíš pískot

hodnocení

0x

Já si myslím, ale jen myslím, že nějaký pták, nevíme jaký, vyvedl mladé. A ti žebrají o jídlo. Takový rambajz máme také. Špačci, kavky, drozdi kvíčaly, to jsou ti, co rachotí jako dětská řehtačka. Je potřeba tohle období přežít. Po čase se mladí naučí a ztichnou. Mi osobně to neva. Klidu si v kolumbáriu, pod maceškami, užiju dost.

doplněno 12.06.24 08:13:

Někde jste doplnila, že se jedná o pískot. Je to určitě sova. Buď dospělá nebo mládě. Se divím, že vám to vadí. My jsme ji měli nějakou dobu a všichni jsme se starali, co je s ní, že ji už neslyšíme.

Jak vypudit ptáka z blízkosti domu?
nov

Myslím si totéž, bude to mládě nějaké sovy a pískáním žadoní o krmení.

Mě tedy dost vadí "hrdlání" hrdliček, máme je na stromech pár metrů od domu. Jiní ptáčci mi nevadí, naopak. Možná ještě straky, ale ty kvůli vykrádání mláďat z hnízd malých pěvců. V noci slyším z nedaleké louky štěkání srnců a v létě kuňkání žáb z rybníků za loukou.

nov

Napadl mě ještě Chřástal. Poslechněte si ho v přiloženém odkazu.

Hnízdění chřástalů

Chřástal hnízdí obvykle dvakrát ročně. Od konce dubna a v průběhu května samci obsazují vhodná stanoviště, odkud celou noc lákají samice zvučným voláním "réprép réprép". Hlasová aktivita samců obvykle trvá až do druhé poloviny července.

birdlife.cz/...

nov

P.S. napište co jste zjistil, zajímá mě to. díky

hodnocení

babkazov - zkuste při tom pískotu usnout
hodnocení

Zvuk byl diagnostikován,je to krahujec.
Takže teď nastudovat,kdy ho to přestane bavit.
Díky všem za příspěvky

Krahujec v noci? Nevěřím.

Mám to samé. Mezi paneláky na menším sídlišti je prostor ve tvaru čtverce a je tam pár borovic. Mám to cca 20 m před okny. Večer to začne. Vypadá to jako nářek, ale budou to asi ty námluvy. Podle vzorkovnice hlasů - viz. první odpově - jde o volání partnerky Sýčka. Pozoroval jsem, odkud se to ozývá, a v kournách jsem viděl dva ptáky, malé sovy.. Velikostí je to sýček. To pískání je fakt nepříjemné, hlavně proto, že to vypadá, jakoby volali o pomoc, nebo naříkali. Začne to večer při stmívání a trvá to i celou noc. Sačí zavřít okno. Po 5 dnech to přestalo.

ben®
iklionky - když jsem byl dítě, tak umírala moje babička. Matka viděla (a slyšela) sýčka sedět na plotě kousek od okna místnosti, ve které nemocná babička ležela. Nikdy dříve tam nebyl, nyní tam zalétal dvě noci po sobě, třetí den babička zemřela a potom už nikdy nepřiletěl. Nejsem moc pověrčivý, ale na sýčka (jeho nářek), který avizuje/přivolává smrt věřím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]