Nejste přihlášen/a.
Dobrý deň. Prišiel som sa spýtať na Vaše skúsenosti s papagajom Amazonan modrocely.
Zvažujem kúpu od známeho chovateľa, v septembri bude mať mláďatá na odber.
Zaujíma ma ako je to s jeho správaním, čo sa týka hluku a a sebazamestnania sa.
So ženou momentálne robíme spolu zhruba na rovnako, takže od 7 00 do cca 16 00 pracujeme.
Čo sa týka dovoleniek, s tým by sme sa nejak zmierili, prípadne raz za pár rokov zaobstarali člena rodiny, ktorý by sa vedel o neho postarať a nechal ho polietať.
Chovať by sme ho chceli vo väčšom byte, vo väčšej klietke(voliere) samozrejme len cez noc a ak budeme v práci .
Hlavne ma zaujíma či sa dokáže prispôsobiť prípadne sa nejak sám zahrať, zabaviť, za ten čas čo sme v práci.
Niekto píše tak a niekto tak po tých fórach a pritom ani nevlastnia amazona. Takže by som prijal odpoveď skôr od niekoho kto ho ozaj má doma alebo aspoň jeho blízky a vie mi odpovedať na základe skúseností a nie o tom čo čítal.
Bežné som choval koreli, mnícha šedého ale niečo také väčšie som ešte nemal.
Niekto s tým problém nerobí, proste ho kúpi a má ho. A niekto sa obáva, že nebude mať na neho dostatok času.
Pamätám si že istý čas u nás v zoo produkte tento amazonan bol vo voliere sám roky rokúce a neprišlo mi že by bol nejak hlučný alebo mal z toho psychickú ujmú, že celkovo nemá žiadny pohyb na ten prelet.
Zvažujem kúpu od známeho chovateľa, v septembri bude mať mláďatá na odber.
Zaujíma ma ako je to s jeho správaním, čo sa týka hluku a a sebazamestnania sa.
So ženou momentálne robíme spolu zhruba na rovnako, takže od 7 00 do cca 16 00 pracujeme.
Čo sa týka dovoleniek, s tým by sme sa nejak zmierili, prípadne raz za pár rokov zaobstarali člena rodiny, ktorý by sa vedel o neho postarať a nechal ho polietať.
Chovať by sme ho chceli vo väčšom byte, vo väčšej klietke(voliere) samozrejme len cez noc a ak budeme v práci .
Hlavne ma zaujíma či sa dokáže prispôsobiť prípadne sa nejak sám zahrať, zabaviť, za ten čas čo sme v práci.
Niekto píše tak a niekto tak po tých fórach a pritom ani nevlastnia amazona. Takže by som prijal odpoveď skôr od niekoho kto ho ozaj má doma alebo aspoň jeho blízky a vie mi odpovedať na základe skúseností a nie o tom čo čítal.
Bežné som choval koreli, mnícha šedého ale niečo také väčšie som ešte nemal.
Niekto s tým problém nerobí, proste ho kúpi a má ho. A niekto sa obáva, že nebude mať na neho dostatok času.
Pamätám si že istý čas u nás v zoo produkte tento amazonan bol vo voliere sám roky rokúce a neprišlo mi že by bol nejak hlučný alebo mal z toho psychickú ujmú, že celkovo nemá žiadny pohyb na ten prelet.
4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
1x
kajo222
Dobrý deň. Ďakujem krásne za odpoveď. Na koľko ho plánujeme do bytu, tak nebude mať zasa taký extrémny výbeh, jak keby mal kdesik na dome veľkú volieru. Plánujem postaviť bytovú volieru v rozmeroch 180x120x65. Myslím, že pre jedinca by to bolo postačujúce. Na koľko originál klietky pre týchto papagájov majú o dosť menšie rozmery. Samozrejme hračky atď,aby sa sám nenudil. Aspoň za ten čas čo sme v práci
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]