Ahoj..Dáváte prosím někdo svému psovi Euthyrox na léčbu respektive kvůli nefunkční štítné žláze? Dodnes jsme ho feně dávali-má ho na předpis od veterináře..Problém ale nastal v lékárně..Člověka by dávka,kterou veterinář předepsal naší feně zabila..Ale pes musí brát 3tablety 2x denně..Lékárnice na nás spustila,že takové dávky jsou nesmysl a že psa zabijeme a další školení o vedlejších účincích atd..Nenechala si vysvětlit, že veterinář to takto předepsal a srovnávala dávkování s člověkem..Otec,který byl semnou teď odmítá psovi prášky dávat-když jsem v práci a jsem odkázaný na něj..Uvěřil lékárnici a přesvědčuje mne,že psa zabiju atd..Já pochopitelně vím, že to na veterině nespletli..Jenže otec si teď díky lékarnici a jejím radám hraje na doktora
Ano, mám zkušenost. Dospělý staford, 400 mg letroxu denně. Určitě je to individuální podle výsledků krve a možná i váhy psa, ale lidi obvykle berou 50-150 mg.
Ano, dáváme Letrox našemu 14 letému welšteriérovi. Má váhu okolo 10 kg, ráno dostává 2x125mg, večer 1,5 tablety . Rozhodně ho to nezabilo, psi berou násobně větší dávky než lidé.
Díky..Já to chápu, ale bohužel paní lékárnice měla potřebu otce vyděsit a on jí teď věří a odmítá psovi dávat předepsané dávky..Pokud jsem doma,tak mu-jí to samozřejmě dám dle veteriny..Ale otec poučen chytrou lékarnicí si teď hraje na doktora
Ako laik si myslim, ze zakladne hormony na ktorych vdaka evolucii funguju vsetky cicavce maju nejaky ucinok a koncentraciiu plus minus rovnaku, podla toho, kolko kg ma zviera. Myslim veci ako testosteron, estrogen, hormony stitnej zlazy ... Lekarnicka ma svoju pravdu, pre istotu si to overte u veterinara, ci na nepomylil pri predpisovani alebo ci vy nechapete zle davkovanie. Euthyroxy su rozne, s roznym obsahom ucinnej latky v jednej tablete.
U veterináře se opravdu nespletli! Jde tu jen o to,že paní magistra si hraje na veterináře a "kecá" jim do práce..Otec téhle paní uvěřil a hádal se semnou,že psa-fenu "zabíjím" tímto dávkováním
Ale? Tak to jsme u nás asi v jiné dimenzi, protože zdejší veterináři dávají předpisy na naprosto stejný Letrox, jako užívám i já. Akorát tomu psovi dávám těch tablet více.
Tak samozřejmě, že jsou psí prášky..Ale kvůli ceně mi doporučili ty lidské-bo jsou shodné..Jinak bych se nedoplatil a nemohl si je už dovolit..Už takhle mne čuba stojí 3-5 tisíc na veterině.Je už prostě stará a bude to jen horší..a dražší..
Počítám, že veterinář postupuje stejně, jak je to u člověka - po určité době z krve nechá zjistit hodnoty hormonů štítné žlázy a podle toho upraví dávkování. Takže pokud to udělal, na lékárnici bych nedal. Pokud neudělal, tak je podle mě něco špatně.
Odběr krve proběhl..Já osobně vidím problém v lékárnici, která nás všechny nahlodala ,že vše je špatně! Začala zpochybňovat vše doposud vykonané na veterině..Otce nahlodala nakolik, že odmítá mé feně prášky dávat- přičemž do jejího "odborného" vyjádření to poctivě dělal..Problém je teď dvojí! Jelikož jsem často díky směnám proměnlivě v práci, tal jsem odkázán na postupu veteriny a spolupráci otce..aby prášky dával..Ten to ale odnitan základě samozvané "veterinářky" z dr.Maxe.Já jsem ale krátce předtím zaplatil nemálo peněz za vyšetření krve atd.,kde mi řekli "musí se to takhle dávkovat"! A co teď? Na zmíněnou veterinu jsem samozřejmě volal a řekl to,co tady..Z jejich strany vše ok..Tak co teď? Zaplatit za stejné vyšetření jinde a čekat na rozpor anebo shodu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.