Nejste přihlášen/a.
dobrý den,potřeboval bych radu,koupil sem si akvárko,topeníčko a filtr,ale všechny rybky mi pochcípaly.meřil sem si pH,KH,GH a vše bylo v pořádku tak mě napadlo jestli nejsou vyčerpaní z toho filtru.přece to má tlak v tý vodě tak to může být pro ty ryby namáhaví.může to být příčina?a jak často se má ten fitr(AT-F300)má zapínat?
Dobrý večer, nejprve prosím o informaci, jak velké máte akvárium? Dále pak jaké jste měl ryby? Na otázku jak často se má filtr zapínat odpovím jednoduše : Filtr musí být v provozu stále, neboť průtokem přes filtrační médium probíhá odstraňování škodlivých látek z akvária! Nový filtr se musí ovšem ,,zaběhnout,, zaběhnutím filtru se rozumí to, že se v komůrkách filtru musí usadit ,,dobré a užitečné bakterie,, proces zaběhnutí filtru trvá asi 1 měsíc, průtok, resp.cirkulace filtru = výkon čerpadla by měl být u běžných ryb 2 - 3 objemy akvária za hodinu, u afriky, nebo u ancistrusů ( myslím choulostivé druhy ) by měl být výkon větší, tak 3 - 6 objemů akvária za hodinu, to znamená při 100 litrové nádrži použijeme filtr o výkonu čerpadla max 300 litrů hodinově, spíše 200, s možnou regulací...doufám, že jsem Vám poradil dost, ale můžete se ptát dále...
Ukulele píše svatou pravdu. Největší chyba je dát ryby do čerstvě založeného akvária, akva musí aspoň 14 dní fundovat se zapnutým filtrem, až pak dát ryby...
Boraxi, velice děkuji za pochvalu, ani nevíš, jak mi to dnes pomohlo...mé zkušenosti co se týče akvaristiky jsou dány téměř 30ti letou praxí a naprostým propadnutím vědě ichtyologické...někdy zvažuji o vydání knížky pro začátečníky, právě takové, z jaké jsem vycházel já, když jsem začínal, děkuji všem autorům starých akvaristických knih / pilířům československé akvaristiky
Abychom uměli, musíme poznat!
Rádo se stalo Ano, pořádná kniha o akvaristice by se šikla. Protože co se dnes povaluje na pultech knihkupectví by člověk zaplakal. Například ty rádoby poučné "bydlí s námi...rybičky, činčila atd...skutečné "perly" jsou u suchozemských želv, dobrý návod jak je rychle zahubit! Smutné. Jen nevím jestli ti začínající akvaristi čtou něco jiného než internet (a hledě někdy na ty nádrže, možná ani to ne) uvidí akvárko a hrrr na to! "To chcu ty se mi líbí, tyto taky tyto taky a nejlépe hned". Ale nároky ryb na prostředí začnou, v lepším případě, řešit až je průser. V horším to všechno spláchnou a zabalí. Co už...bylo to tak, je a asi i bude...Takže tak. Akvaristice ZDAR!
Jaké rybky,jak velké akvárko atd.Dodej více informací.Tvůj filtr je do 30l.akvárka.
akva-exo.cz/...
Atman At-F300 2,5 W 100 l/h do 30 l
ukulele byl rychlejší
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.