Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pískání morčete

Od: ema odpovědí: 9 změna:
Zdravím, hlídám mamince morčátko (samička, 2 roky).
Je pozdě k večeru, slyším najednou pípání jak od ptáčátka, tak si říkám, jestli je špatně dovrena lednička nebo trouba píská a ono to morče. Zalezlo pod gauč (to dělá normálně, má tam spoustu místa) a sedí a čumí a pípá. Když posvítím, zmlkne. Trvalo to treba 10 minut.
Pamatuji si, že to udělalo asi 2x i morče, co jsme měli dříve, po půlnoci. Nikdy jsem nezjistila proč. Na internetu jsem četla, že se nenašel důvod, proč to cvrlikani samicky v noci občas udělají ‍♀ přijde mi to zvláštní.
Setkali jste se s tím? Čím myslíte, že to bude?

20240517_000407.mp4 107.55 kB

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Morčata tyhle zvuky používají jako způsob komunikace. Nám takhle pískaly morčata, když se dožadovaly jídla…třeba při otevření ledničky, nebo zašustění sáčku ;)

hodnocení

0x

Morcata jsou účelová, asinslyselo,ptáčka a teď píská jako on. Já mela andulku a morče a dělalo mi problem, kdo z nich momentálně pípá

ema
hodnocení

Myslíte? My žádného ptáčka nemáme
Ono umelo napodobit i kapajici kohoutek a j

amperr
hodnocení

0x

Z nahraného souboru slyším pouze nějaké rytmické klepání. Jinak ta škála zvuků vydávaných morčaty je obrovská. Od známého pískání (to je dost, že jdeš, dej sem žrádlo :)), přes projevy údivu (švitořící ptáček), samomluvy při průzkumu nebo přesunu (z legrace a po neblahých zkušenostech říkám, že to dělá jako couvající dodávka - kvok kvok kvok, pozor na mě, jdu, dávej bacha, jsi moc těžkej) až k projevům naprostého nesouhlasu (kudududu). Najděte si kanál Alue na Youtube, v některém dílu se zvuky morčat taky zabývala, třeba najdete ten svůj.

A ne, morčata fakt nejsou z těch, co by imitovaly zvuky jiných druhů.

amperr

Tak jsem si nahraný zvuk zesílil na maximum (ač máme už třetí morče, nic podobného jsem neslyšel) a ze všeho nejvíc mi to připomíná zvuk, který pán v přiloženém odkazu popisuje jako stresový signál. (zvuk 10)

google.com/...

hodnocení

0x
Doporučuji:

youtu.be/...

borovice
hodnocení

0x
Tohle nám jednou udělalo naše morče. Měla jsem z toho pocit, jako u volání o pomoc. Každopádně nic pozitivního.
amperr

Tak, tak. A nepřeju nikomu slyšet, co dělá pohmožděné morče v šoku. Ještě teď je mi špatně. Naštěstí to mělo dobrý konec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]