Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevyžádaná návštěva

Od: djs odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, obracím se na vás se zvláštním dá se říci dotazem.
Dnes mi přiletěla návštěva v podobě ptáčka do pokoje skrz otevřenou ventilačku u okna , když jsem koukal na nejrozšířenější druhy u nás, tak se nejspíše jednalo o samičku kosa.
Na tom by asi nebylo nic zvláštního, i když jsem nějak nečekal, že by se pták jen tak dostal skrz ventilaci dovnitř. Moc se mu nechtělo, ale otevřel jsem mu okno a po chvíli odletěl, i když několikrát narazil do zdi a schovával se mi za televizi.
Ale co mě udivilo, že za nějakých 10 hodin jsem slyšel hluk žaluzií z pokoje a hle, znovu ten stejný ptáček si to velebil pod židlí.
To mě přivádí k otázce, co u mě hledal? Chtěl se schovat? Byla to jen souhra náhod? Nebo se chtěl jen kamarádit? :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrkubat
hodnocení

4x

Pravděpodobně to byla jen shoda náhod. Mohl se také letos na jaře vylíhnout poblíž místa, kde bydlíte, a proto se pohyboval v blízkosti a dvakrát vlétl do okna.

Nemyslím si, že by záměrně vlétal ventilačkou dovnitř, patrně byl zmaten sklem, které nevidí a nějak se tamtudy procpal. Kdyby se to opakovalo, můžete si koupit polepky na sklo v podobě dravců, které zamezí střetu ptactva s okny.

ltz
hodnocení

2x
Mně zase vletěla do bytu sýkorka. Vletěla otevřeným oknem v kuchyni, přeletěla do předsíně a pak do obýváku. Vůbec nebyla splašená, sedla na televizi blízko mě, koukala na mě, obletěla místnost. Pak sedla na lustr a zase do kuchyně a ven oknem. Překvapilo mě, že si pamatovala tu trasu.

bramburka
hodnocení

1x

Nam takhle vlitla do obyvaku vlastovka pri vetrani. Obletla mistnost, podivala se na TV a zase odletla! Zpravy ji asi moc nezaujaly:)

hodnocení

0x
Já myslím, že už u vás bydlí. ;)

Ale ne... tazatel přece bydlí u ní... ;)

17.05.24 10:11
:-D

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, mám podobnou zkušenost. Stalo se to vždy za slunečného dne a myslím si, že ptáček byl slunkem oslněn a spletl si otvory. Ovšem, během krátkého pobytu v místnost se stačil asi třikrát vyprázdnit (kde to množství měl pro mě schované, nevím ). Takže jde o omyl či nepozornost zbrklého ptactva (kamarád přeci nezase*e celou cimru ). Zdravím!
doplněno 17.05.24 17:36: Zajímavé je, že dovnitř se ptáček dostal bez problémů, ale než našel potom otevřené okno, tak to bloudil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]