Dobrý den, obracím se na vás se zvláštním dá se říci dotazem. Dnes mi přiletěla návštěva v podobě ptáčka do pokoje skrz otevřenou ventilačku u okna , když jsem koukal na nejrozšířenější druhy u nás, tak se nejspíše jednalo o samičku kosa. Na tom by asi nebylo nic zvláštního, i když jsem nějak nečekal, že by se pták jen tak dostal skrz ventilaci dovnitř. Moc se mu nechtělo, ale otevřel jsem mu okno a po chvíli odletěl, i když několikrát narazil do zdi a schovával se mi za televizi. Ale co mě udivilo, že za nějakých 10 hodin jsem slyšel hluk žaluzií z pokoje a hle, znovu ten stejný ptáček si to velebil pod židlí. To mě přivádí k otázce, co u mě hledal? Chtěl se schovat? Byla to jen souhra náhod? Nebo se chtěl jen kamarádit?
Pravděpodobně to byla jen shoda náhod. Mohl se také letos na jaře vylíhnout poblíž místa, kde bydlíte, a proto se pohyboval v blízkosti a dvakrát vlétl do okna.
Nemyslím si, že by záměrně vlétal ventilačkou dovnitř, patrně byl zmaten sklem, které nevidí a nějak se tamtudy procpal. Kdyby se to opakovalo, můžete si koupit polepky na sklo v podobě dravců, které zamezí střetu ptactva s okny.
Mně zase vletěla do bytu sýkorka. Vletěla otevřeným oknem v kuchyni, přeletěla do předsíně a pak do obýváku. Vůbec nebyla splašená, sedla na televizi blízko mě, koukala na mě, obletěla místnost. Pak sedla na lustr a zase do kuchyně a ven oknem. Překvapilo mě, že si pamatovala tu trasu.
Dobrý den, mám podobnou zkušenost. Stalo se to vždy za slunečného dne a myslím si, že ptáček byl slunkem oslněn a spletl si otvory. Ovšem, během krátkého pobytu v místnost se stačil asi třikrát vyprázdnit (kde to množství měl pro mě schované, nevím ). Takže jde o omyl či nepozornost zbrklého ptactva (kamarád přeci nezase*e celou cimru ). Zdravím! doplněno 17.05.24 17:36: Zajímavé je, že dovnitř se ptáček dostal bez problémů, ale než našel potom otevřené okno, tak to bloudil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.