Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lezoucí mušky na okně v paneláku

Od: ema odpovědí: 12 změna:

Denodenně hubím malé černé mušky na vnitřní straně plastového okna kuchyně v paneláku. Lezou, nikam nelétají. Ráno najdu 2-4, rozmáznu je na okně, odstraním. Po nějaké době opět 1-2 další, pořád kolem dokola. Objevují se, i když je okno zavřené, i dříve, když bylo chladno. Někdy je nějaká vidět i na vnější straně okna. V kuchyni nikde jinde žádná muška není. Je to pro mě záhada, nezdá se mi, že by dokázaly prolézt skrze těsnění plastového okna. Nevíte někdo, co s tím?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jelikož je dotaz bez fotky mušky, zkuste zkontrolovat všechny mouky, ovesné vločky a luštěniny.
Dost často je příčina tam.

ema
hodnocení

Děkuji za odpověď, ale mouky jsou v pořádku (pokud někdy v minulosti v nich něco bylo, tak jedině potravinoví moli), ovesné vločky, ani luštěniny nemám. Ta muška je drobounká, prakticky jen leze, když k ní přiblížím prst, maximálně se trochu nadzvedne, zakmitá a ihned usedne zpět na okno kousíček dál.

hodnocení

1x

V kuchyni je nejpravděpodobnější " octomilka" . Jestli tam máte nějaké kytky, může to být " smutnice" . " Koutule" není pravděpodobná, ale ani vyloučená.

ema
hodnocení

Děkuji Vám za odpověď, ale o tyto mušky se nejedná, všechny jmenované znám, momentálně naštěstí jen z minulosti. Tahle drobounká muška se objeví jen na tom okně, leze, nelétá, jen někdy malinko poskočí, když k ní přiblížím prst.

hodnocení

0x

Máte kytky, pak to muze být z nich.

ema
hodnocení

Děkuji Vám za odpověď, ale z kytek určitě nejsou. Jednak v kuchyni nejsou, v ostatních místnostech stále kontroluji, smutnice ani co podobného v nich nejsou. Všechny mušky, které znám z dřívějška, jsou prostě létající mušky, tyhle po okně jen lezou; když je "vyprovokuji" přiblížením prstu, nepatrně se zvednou a přemístí kousek dál, neodletí. Dají se snadno zamáčknout prstem, u žádně jiné mušky jsem tohle nepozorovala.

No v kuchyni je hodím taky občas. Stačí někde zbytek jídla, kámoše lezou i z odpadu na lince

hodnocení

0x

Vloni jsem měla tenhle problém. Smutnice z kytek to nebyly, koutule ze dřezu ne, octomilky z ovoce také ne. Ty černé potvory se nikde neshromažďovaly, aby se nažraly. Měla jsem vysavač pod oknem a průběžně sbírala a dovnitř stříkala Arpalit nebo co to bylo, starý zbytek na blechy na psa. Teď, když vidím mušku, tak jsem celá naštvaná.

ema
hodnocení

Děkuji, že jste se ozvala - aspoň vím, že někdo měl tentýž či velmi podobný problém. Prohledala jsem na internetu kdeco, ale pořád jen octomilky, smutnice, koutule, o kterých vím, že to určitě nejsou. Co jste napsala o těch "Vašich" muškách, sedí přesně i na ty "moje" - lezou, lezou, nic nežerou. Ten vysavač mě nenapadl, takže mám okno plné šmouh, jak je rozmazávám. Podle toho, co jste napsala, jste tím Arpalitem potvůrky vyhubila, nemýlím se? Jen nevím, kam bych měla ten Arpalit nebo něco podobného stříkat, když jsou plastová okna dvojitá, možná bych mohla zkusit kolem oken.

Foukla jsem vždycky do vysanače. Myslím si, že ve vysavači je proud vzduchu umlátí, ale tak jsem byla pomstychtivá, že jsem vytáhla i jed. *cert*

bramburka
hodnocení

0x

Neni to nahodou cervotoc?

hodnocení

0x

Nemohly by to být okřídlené mšice? (přezimovaly z loňska) ... nalákáte je na vlhké plátno ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]