Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uzurpující Hmyzák

Od: mgrvasekhartman odpovědí: 6 změna:
Zdravím zdejší biology. Neotravoval bych s tímto dotazem, ale žena mě poslala do vyhnanství, a to z naší společné ložnice, kam se nesmím vrátit, dokud problém nevyřeším. Takže se ptám, máme doma (speciálně v ložnici a obýváku) na stropě nalítaných zhruba 20-40 těchto skrčků. Absolutně se nehýbou, vysátí vysavačem se nebrání (asi depka). A každý den se tam záhadně objevují nové kusy. Manželka se bojí, že ji vysajou krev, takže se ptá, jestli představují pro naši domácnost destruktivní hrozbu popř. jestli jdou na ženy po padesátce (právě mě mlátí hadrem). Je nějaká šance se jich zbavit/odpudit je? Jak? Díky moc za odpovědi :D, Vašek.
Uzurpující Hmyzák

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jepice nemají ústní otvor, vykuklily se jen proto, aby se spářily a nakladly vajíčka. Pak umírají. Větřinou u vodní hladiny. Nějakým způsebem se k vám dostala snůška vajíček. Vysávejte, dobrý konec je v dohledu.

Kdyby se k nim dostala snuška vajíček, tak mají někde pár suchých larev, ne dospělců. Spíš tam nějak zabloudily od vody. Ale rozhodně jepice.

pletiplot, dovolte mi otázku: Proč odpovídáte mi a ne tazateli? Já se na nic neptala, ale tazatel ano.

@babkazov - protože vy jste napsala nesmysl o tom, že se k tazateli dostala snůška vajíček. Pokud by měl v bytě snůšku vajíček, tak se za a) nestane vůbec nic, protože vyschnout b) pokud by tu snůšku měl náhodou v akváriu, tak se jepice vylíhnou a budou tam žít jako larvy několik let, což by asi tazatel věděl.

vernon
hodnocení

1x
Jepice jdou na opice. Takže si odpověz sám... :-D

ent
hodnocení

0x

Je to nějaká jepice, podobná té na obr. Jsou neškodné, přežijete.

discoverlife.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]