Nejste přihlášen/a.
Syrové maso je pro zvíře přirozené!
Kde jste to viděli, že by v přírodě masožravá šelma žrala vařené maso Zdravému psovi syrové maso nic neudělá - naopak!
Navíc pokud je na to zvyklý tak už tuplem ne!
A kdo krmíte granulema a chodíte k veterináři tak LOL. Nikdy jsem granulema pravidelně nekrmili a nikdy pes veterináře nepotřeboval a jemu 13 let... Jasně že někdy dostal granule, granule jsou nouzové krmivo v případě, že nemáte zrovna nic jiného čerstvého přirozeného třeba mršiny nebo kosti nebo ...
Hlavně si přečtěte, Jaké složení těch granulí!
Krmím granulema kde je více než 50% zrní může jenom deb**, Ovšem takových bude asi 98% majitelů psů. A pak platí veterináři za utracení nebo jiné výkony?
Přirozený pro pejska je asi to, co žerou vlci, no, co asi žerou vlci V volný přírodě )
Znami maji ridgebacka a krmi ho vyhradne granulemi Britt s lososem. Krome toho dostava i zeleninu, tvaroh apod. Kdyz jsme dali par tech zbyliych granuli venkovskemu pejskovi, mohl se pretrhnout! Takze jsou asi fakt kvalitni.
Kdyz ridgebacka hlidam, dostava do granuli psi konzervu anebo psi salam. Jelikoz je tech granuli uz tak prezrany, vita kazdou zmenu.
Na tvem miste bych vyzkousela, co pejskovi chutna a zaridila se podle toho. Krmit vyhradne Barfem muze byt dost narocne - a to jak na misto, tak na cas.
Ještě mám pocit, že bych potřebovala vědět, jak je tazatelka stará, jestli nakupuje a vaří pro celou rodinu a jestli bude mít finance i čas na to, splnit všechno, co si předsevzala, sama nebo pověří mamku. Jestli syrové maso nebo spešl zabalené bude vozit MHD a skladovat v rodinné lednici spolu se sýry atd. Endy měl 10, Bubu měla 15 let a Dorka 18,5 let. Endymu a nějakou dobu Bubu, jsem vařila, granule ještě na trhu nebyly. Bubu cca 7 let a Dorka 18,5 byly na granulích a Dorka na stará kolena, ve školce, dostávala na oběd vařené nebo konzervy Ontario, granule stále k dispozici. Občas, když jsem porcovala maso, dostali odřezek nebo šlachu a vidíte, dožili se pěkného věku. Spor granule/ vařené/ syrové je nekonečný. Každý krmí na co má. Nejen finance. Nezapomínejme, že tady nemluvíme o jednom, dvou letech, ale o desetiletí. Když si na určitou stravu pes zvykne, neměla by se měnit, protože se trávění přizpůsobilo. Zkušenost jednoho, nemusí platit pro jiného.
Vzpomínám si, jak ještě nedávno majitelé ovčáků nosili kbelíky zbytků z družiny a psy měli zdravé a dlouhověké.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.