Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes neslyší na jméno

Od: vali odpovědí: 9 změna:
Dobrý den , mám fenku švýcarského ovčáka a už ji bude skoro 11 měsíců a stále neslyší na jméno :( Základní povely umí na výbornou ( sedni , lehni , k noze , dej pac + ještě nějaké srandičky jako je popros , otočka , aport atd. ). Co mě však ale trápí je to ,že neumí ke mně a nevnímá své jméno… když na ni zavolám tak se prostě neotočí z toho důvodu ji nepouštím na volno. Zkoušela jsem používat stopovačku , brala jsem na procházky jeji nejmilejší pamlsky a stále nic… prosila bych prosím o radu.
Děkuji a přeju hezký zbytek večera ( ještě podotýkám chodila jsem na cvičák a je to můj první pejsek tak na mě kdyžtak prosím nebuďte zlý :D )

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, a jak se fenka jmenuje? Je to jednoduché a úderné slovo? Pokud je to dlouhé a komplikované slovo, tak bych se tomu nedivil. Zdravím!
doplněno 04.05.24 06:21: vali - píšete zde v reakci, že doma na zahradě (v klidu) fenka na své jméno slyší a na zavolání přiběhne, ale venku (v přírodě) nikoliv. Můj pejsek reagoval podobně - v klidu domácího prostředí (zahrady) nebyl problém, ale na procházce, kdy měl okolo sebe x různých podnětů, psů, vůní a zážitků byl nervózní/zaneprázdněný očicháváním všeho, že neměl čas a chuť se rozptylovat/zdržovat páníčkem. Možná to má Sheila nastaveno podobně. Buďte ráda, že je zdravá a vězte, že lidé i psi nejsou všichni stejní.
vali
hodnocení

Jmenuje se Sheila , a tak i na ní volám nijak to neskloňuju.
2024
Tak určitě by se pes neměl jmenovat "velká švýcarská potvora co jen chrápe a je líná".
Ale v tomto věku (i daleko dříve) by na jméno reagovat měl.
ben®
2024 - tak nějak jsem to myslel. Ale možná je fenka prostě osobnost, která nebude reagovat na každého "hejhulu", který si na ni zavolá .

hodnocení

2x
Pěkný den,to moje fenka je mimo zahradu také někdy hluchá. I když většinou přijde. Ale když ji bylo 11 měsíců,mohla jsem na ni řvát z plných plic a byla tak nadšená z volnosti,že utíkala kolečka a panička ji byla volná. Teď už se louda kolem mě,má 8 let a někdy se mi po tom stenecim řádění zasteskne. Trénujte stále přivolání,u nás dobře fungují pamlsky a nebojte,s věkem se pejsek zklidní

hodnocení

2x

Zkuste si najít výcvik pomocí klikru (je toho plný internet a youtube) a zkuste přivolání trénovat s klikrem. Nejprve musíte psa tzv. naklikat. Zjistěte si na youtube jak na to (klik - pamlsek, klik - pamlsek... atd), rozhodně trénovat několik dní. Až se pes na zvuk klikru přiřítí a čeká pamlsek, je tzv. naklikaný. Cvičit s hladovým psem (nedostane před tím svou dávku krmení). Rozhodně doporučuji pak říct jméno a povel jen jednou, odedělit pauzou ("Sheila... ke mně!"), a pak začít psa lákat na něco, co má rád a ví, že to máte u sebe (ukázala jste mu to před výcvikem) - nějaké nadprůměrně dobré pamlsky, hračku o kterou se chce přetahovat, míček, který chce hodit. Zadarmo ani kuře nehrabe a pes nebude nic dělat pro vaše krásné oči. Takže jednou povel, pak tleskat, mlaskat, mávat hračkou, ukazovat pamlsek, utíkat pryč od psa (nikdy nenahánět psa). Když přiběhne, kliknout, odměnit a dát zase volno. Zatím nedávat psa do předpisové polohy v předsednutí, ale chtít jen aby přišel k vám pro pamlsek z nějaké vzdálenosti. Nevynechávat pamlsky. Odměna musí být vždycky. Uvidíte, že pokud budete správně odměňovat (ne jen tak ale vždycky za splnění povelu), bude se po vás otáčet už při vyslovení "Sheila!" a čekat, co bude dál... Můžete taky zkusit naklikaného psa učit otočit se na vás po vyslovení jména. Řeknete "Sheila!" a třeba něčím zachrastíte, ťuknete - pes se na vás podívá, vy kliknete a hodíte mu pamlsek. Za pár opakování se po vyslovení jména bude dívat. Pak k tomu přidáte "ke mně!", nalákáte, pomocí pamlsku navedete před sebe do sedu, kliknete, odměníte... za pár dní k vám bude běhat o sto šest. Ale nezapoměňte cvičit pár minut několikrát denně, vždycky správně odměnit a skončit, když se cvik povede.

2024
hodnocení

1x
A je jisté, že není hluchý?
Ostatní povely by mohl (čelem k vám) vnímat z řeči vašeho těla nebo pohybu rtů. Ale pokud je k vám např. otočený zády a nereaguje na jméno..
Jen mne to napadlo.
vali
hodnocení

Taky jsme na to měli podezření , byla jsem s ní asi dva měsíce zpátky na veterině a veterinářka říkala že je naprosto v pořádku… když na ni volám na zahradě a je třeba za barákem a nemá mě v dohledu tak přibehne pomazlí se , a pak jde zas někam pryč… jediný co mě prostě štve tak když jsme chodívali třeba po louce a já začala volat tak se ani neotočila a dál si šla to svoje…

bramburka
hodnocení

1x

Uvedom si, ze pes v prirode je plne vytizeny ruznymi vjemy, pachy, hluky, vsechno vnima daleko intenzivneji nez clovek. Jednoduse je zaneprazdneny a nema cas. Pokud je jinak v poradku, tak to neres.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]