Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osvětlení akvária

Od: zdenous® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

poradí mi prosím někdo osvětlení akvária za rozumnou cenu.

Akvárium má 105 délku výšku 35 a hloubku 30 cm. V akváriu chovám paví očka a rostlinky anubias a mechy pro úkryt potěru. Do akvária dodávám CO2.

Díky za odpověď Zdenous

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Nechápu to CO2, no ale budiž.
Osvětlení, jakékoliv ledkove které se vám líbí. Hlavně ať má funkci snížení světla.
Anubias a mechy, zas tolik světla nepotřebují.
doplněno 25.04.24 21:20: Jen doplním. Při tak malé výšce akvária, bych uvažoval o sestrojení vlastního světla.
Led lišta, difuzor, led pásek, zdroj, stmívač.
Vyjde levněji než kupované osvětlení.

hodnocení

0x

Na akvárium podobného rozměru jsem používal zářivky T5 v krytu, se zvýšeným IP (použití v kuchyni), viz akvárko v odkazu: rostlinné akvárium. Tady bylo i CO2. Na nenáročné rostliny, jakou anubiasy a mechy pužívám jednu takovou zářivku T5 865 21W. Viz akvárium s anubiasy a buckami stejného rozměru: Nenáročné akvárium. Což tedy znamená, že bude stačit v podstatě jakékoliv podobné LED osvětlení s nižším výkonem. Osobně se mi líbí Chihiros B na LowTechy, s tím, že v tomto případě by se nastavilo na minimální výkon.

hodnocení

Diky za reakce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]