Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Agresní pejsek

Od: davidj odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, máme pejska francouzkýho buldočka, ale bohužel je agresivní když odcházím do práce ale když odchazi přitelkyně po mě tak na ní je v pohodě, ale nejhorši je to když odchazíme oba dva najednou.. už nevim co stim jak ho to odnačit máte nějaké rady děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Dobrý den. Zkuste hafana sledovat, kdy začíná byt agresivní a co zrovna děláte. Co máte na sobě, jak se pohybujete, co říkáte nebo naopak ne, jak se chováte k němu. A to vše porovnejte s tím, co ne/dělá přítelkyně. Bude tam nějaký spouštěč a tipuju, že to bude něco z uvedeného. Může to být i úplná blbost ale v hlavě psa naopak nepřekonatelná věc:)
Choval se tak vždy nebo začal až od nějaké chvíle? Co se před tím stalo? Nebyl třeba moc dlouho sám? Nestalo se mu něco nepříjemného?
davidj
hodnocení

No nejvíce to ma spojené s pracovníma kalhotama a se slovičkem ahoj. Doma je sám každý den kvůli práci.. každý den štěkal ale teď máme měsíc nový byt a nový pelišek a tam je spokojený a celý den vydrží uplně v pohodě spinká, nejhorši jsou ty ochody z bytu je uplně nepříčetný a má to už dlouho akorát se to víc a víc stupňuje, nevim jak ty odchody trénovat ☹ zkoušeli jsme se i loučit častěji že jsem třeba odešel a hned přišel a tím je to ještě horší☹

V novém bytě si asi není ještě úplně jistý, vás má nejspíše za vůdce smečky a bojí se bez vás. Chováním se vás tak snaží udržet doma. A že nereaguje na odchod přítelkyně, tak ji možná bere tak, že je až pod ním a tak ho nezajímá.

Krom toho, že asi potřebuje ještě trochu čas, aby si zvyknul a ujistil se, že se mu doma nic nestane, tak mě napadá vyzkoušet odcházet v nepracovních kalhotech. Třeba mu to pomůže a převlečete se do pracovních mimo byt. Až si zvykne a získá sebevědomí, tak by mohl být v pohodě.

Jak to popisujete, tak mi z toho vyplývá, že má obavy a nechce být bez vůdce, tak bych hledal cesty, jak ho podpořit, uklidnit a vyhnul se trestání, které by situaci jen zhoršilo.

hodnocení

1x

Jak starý je to pes? *hej*Já to vidím trošku jinak, než rádcové přede mnou. Pes vás nechce z domu pustit. Chce vás zadržet byť i násilím. Nechce vás pustit z domu a proto tohle chování, které se tváří jako agrese. ;) Jednou bylo vnějakém hodně dlouhém vlákně na fejsu, co lidé říkají zvířeti, když odchází z domu. Bylo to úsměvné. Já jsem říkávala: "Buď tady hodná, nikomu neotvírej, já budu spěchat domů". A šla jsem s ní k pelechu. Tak měla čas se smířit s mým odchodem. Je pravdou, že jsem si ji naučila, ale jedno slovo a odchod, to by nesla hodně špatně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]