Nejste přihlášen/a.
Už dlouho mi slepoce nekvokala, ale když mi jedna před několika léty kvokala tak jsem ji občas vymáhal v sudu s dešťovou vodou. Samozřejmě tak abych ji neutopil. Té slepicí to asi nůbec nevadilo a možná to pro ni bylo i příjemné, protože se tomu vůbec nebránila. Kvočna aby přestala kvokat tak asi potřebuje ochlazovat břícho. Pokud tazatelka nechce kuřata tak je také třeba te kvočně zabránit aby chodila sedět na hnízdo na vajíčka která tam snáši ostatní slepice aby je nezahřívala tím sezením na nich a nezkazila je. Nejlépe je ji zavřít někde kde nebude mít přístup na hnízdo s vejci a dát ji tam něco k jídlu a vodu na pití. Určitě nebude držet hladovku a až bude mít hlad tak se půjde najíst a napít.
Pokud chcete, aby kvočna vyvedla kuřátka, přidejte jí vejce od ostatních slepic. Podle toho, kolik kuřat chcete. Kohouta máte, tedy je jistota, že všechna vejce i od těch ostatních slepic budou oplodněná.
Při sezení kvočna příliš nejí ani nepije. Další vejce v té době nesnáší. Z hnízda sleze jen málokdy. Všechno to dožene, až vysedí potomstvo.
Pokud kuřata nechcete, slepici vejce vezměte a občas jí kvokání rozmluvte. Já vím, není to pěkné, ale:
1/ občas jsme kvočnu namočili rychle do sudu s vodou. I s hlavou, ale rychle ven. Dělat to jenom za pěkného počasí, aby slepice nenastydla po koupeli.
2/ na bidlo jsme rašlový pověsili pytel, slepici do něj a když šel nějdo kolem, vždycky pytlem mírně zahoupal. Kvočna neměla pevnou půdu pod nohama, kvokání ji brzy přešlo. Stejně jako při tom namočení. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.