Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Filtrace v akváriu

Od: arnika® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den zařizuji si akvárium se čtyřmi "boxy" pro chov čistých linií pavích oček. Rozdělení jsem vyřešil mřížkami z umělé hmoty a na ně jsem připevnil jemnou síť co se používá proti hmyzu . Potřeboval bych poradit s centrální filtrací. Nechce se mi do každého "boxu" kupoval malý filtr. Máte někdo nějaký doporučení nebo nápad jak to řešit?

Díky Z.K.

Akvárium rozměrů: 110x35x35 cm.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

0x

Již jsem vám odpovídal několikrát na různé dotazy.a reakce žádná co jste realizoval či udělal jinak. Pořiďte si vnější patřičně výkonný filtr a nejlépe s topením. Výběr je bohatý a provoz měsíce bezstarostný. Ty filtříčky do vnitřku jsou k ničemu.

hodnocení

Dobrý večer,

díky opět za radu.Omlouvám že jsem se při minulých dotazech neozval. Jinak Co2 jsem udělal tak jak jste mi poradil.

Vše funguje tak jak má - rostlinkám se výborne daří. Dokonce si to nainstaloval i můj otec dle vašeho návodu a je naprosto spokojeny.

K té filtraci: uvažoval jsem o externím filtru jen nevím jak vyřešit "sání" ze všech čtyřech "boxů"? Dodání přefiltrované vody po celé délce bych vyřešil dlouhou rampou ale to saní nevím jak to udělat z těch čtyř prostorů protože pokud budu čerpat jen z jednoho tak mi to díky dělení akvária až z posledního nepřefiltruje a nevím jestli by fungovalo vícenásobné vrchní nasávání. Pokud máte nějakou zkušenost nebo radu za vše jsem rád.

Přeji hezký večer

Z.K.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]