Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aby pes jedl

Od: katerinaza odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, mam 14letou Čivavu, která má problém s vysokým obsahem žlučových šťáv v krvi máme danou Jaterni dietu.
Problem je ze mi nechce moc jist .
Spekacky parky to sblajznr hned, ale vyzivnou stravu odmita.
Jak mam podporit u nej chut k jidlu?
Mame leky na srdce a strevni antibiotika.
Dekuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Dobrý den. Osobně bych postupně zvyšoval podíl správné stravy na úkor původní. Třeba zamícháním - tím by podle pachu nemusela hned poznat, ze dostává něco jiného a bude spokojena jak ona, tak vy:)
Časem si na novou stravu zvykne a špekáčky bude mít jen jako pamlsek.
Být hafan mladší, navrhnu hladovku ale v tomto věku už bych ji hladem netrápil. Bylo by to spíše na škodu.
Podobným způsobem jsme do našeho hafana ládovali léky

hodnocení

1x

Pakliže vám žere špekáčky a párky, tak má chuťové buňky nastaveny na uzeninu. Takže koupit kvalitní párky či klobásky z koniny, jelení, kančí,..- ale vysoce kvalitní! - Kousek klobásky (párku) rozmixovat s vývarem a tím zalít ty dietní granule. Ona bude cítit chuť klobásky a bude baštit.

hodnocení

0x

S Dorinkou, 18 let, byl stejný problém. Na ledviny bylo potřeba dietu a nějaké spešl doplňky. U její misky to vypadalo jako Švédský stůl na hotelu, jen aby jedla. Granule, na které byla zvyklá měla v misce stále. Nejedla a já se bála, že zemře hlady. Říkala jsem si, že ona moc dobře ví, co má nebo nemá. Srdce mi to rvalo, ale neudělala jsem vůbec nic. *mala*

hodnocení

0x
Nechte ji 2 dny výhledově a uvidíte já bude bastit
katerinaza
hodnocení

To ale nemuzu, je nemocny a potrebuje brat leky nemuzu ho nechat hladovět
lilil
Hladovět ani náhodou co je to Ájo za nesmysl, tak to radit. Je to starý pes, a je dost nemocný. Nechte ho žrát co mu chutná a do toho mu dávejte to co by měl na tu dietu, nebude mu to chutnat, ale alespoň z toho co jí bude mít trochu síly. Jak pes nechce vubec zrát, je to špatné, proto buďte ráda, že alespoň něco žere.
lidi

Pokud ovšem ten pes má nadváhu, tak jistě mu naordinovat půst. Že by zblajznul špekáčky svědčí o tom že si vybírá podle chuti a ne že má hlad :)

To je stejný jako u lidí

pb®
hodnocení

0x
Ptejte se na veterině. Anorektickým zvířatům dávají lehká antidepresiva, po kterých se zvíře rozjí. Taky lze krmit speciální koncentrovanou konzervou, která se rozředí a podává stříkačkou přímo do tlamy. Pokud nechce jíst jaterní dietu, pak změnit značku, nebo přejít na normální stravu a dávat hepatoprotektiva. Jestli běžně dáváte psu uzeniny, má špatná játra z toho. Mně by v životě nenapadlo takový humus zvířeti dát.
lidi

Ale ona neřekla nic o tom že je anorektické, myslím že bude spíše přežrané... Protože když má hlad tak žere cokoliv a ne že si vybírá špekáčky :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]