Nejste přihlášen/a.
Dne 5.9.2009 jsem si na základě kupní smlouvy pořídila štěňátko s PP. Dne 30.9.2009 bohužel zemřelo, podle pitevní zprávy na akutní virové onemocnění. Mám nárok na vrácení kupní ceny?Veterinář mi tvrdí, že ano.Ale majitel říká, že se nejedná o vrozenou vadu a že štěně už bylo 16.9. přeočkováno a tudíž, muselo být zdravé, aby mohlo přeočkování podstoupit, takže nic vracet nebude.Mám trvat na vrácení peněz nebo na ně nemám nárok?
0x
Na psy stejně jako na všechna živá zvířata je záruka 6 týdnů, ale řeší se tak vrozené vývojové vady. Pokud jste podepsala smlouvu, že zvíře je v pořádku při přijetí a veterinář neprokáže, že zvíře umřelo na něco, co mělo tak dlouhou inkubační dobu, že by se tím nakazilo ještě u chovatele, což je nepravděpodobné, případně nemělo vadu, díky kt. ochořelo následně infekcí, těžko něco vymůžete, protože se patrně nakazilo až u vás a jestli nebylo oslabené vrozenou vývojovou vadou, chovatel je z obliga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.