Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úmrtí pejska po jeho koupi

Od: raya odpovědí: 2 změna:

Dne 5.9.2009 jsem si na základě kupní smlouvy pořídila štěňátko s PP. Dne 30.9.2009 bohužel zemřelo, podle pitevní zprávy na akutní virové onemocnění. Mám nárok na vrácení kupní ceny?Veterinář mi tvrdí, že ano.Ale majitel říká, že se nejedná o vrozenou vadu a že štěně už bylo 16.9. přeočkováno a tudíž, muselo být zdravé, aby mohlo přeočkování podstoupit, takže nic vracet nebude.Mám trvat na vrácení peněz nebo na ně nemám nárok?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tesyk*
hodnocení

1x

Jestli je s PP, tak se zkuste obrátit na klub chovatelů příslušné rasy. Asi budou mít více zkušeností jak postupovat dále.

dejavu*
hodnocení

0x

Na psy stejně jako na všechna živá zvířata je záruka 6 týdnů, ale řeší se tak vrozené vývojové vady. Pokud jste podepsala smlouvu, že zvíře je v pořádku při přijetí a veterinář neprokáže, že zvíře umřelo na něco, co mělo tak dlouhou inkubační dobu, že by se tím nakazilo ještě u chovatele, což je nepravděpodobné, případně nemělo vadu, díky kt. ochořelo následně infekcí, těžko něco vymůžete, protože se patrně nakazilo až u vás a jestli nebylo oslabené vrozenou vývojovou vadou, chovatel je z obliga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]