Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co proti klíšťatům?

Od: kockomil99 odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, co a od jaké značky používáte proti klíšťatům u svých tygříků? Obojek dávat nebudu, kocour se pohybuje volně po zahradě, už jsem jednou bohužel něčí kočku sundaval z plotu. Dostal jsem tip na pipetu stronghold, ale už nejsou na trhu… Máte něco ověřeného?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Nevím, jak u koček, ale u psa už nám poslední roky různé spoty na klíšťata vůbec nezabíraly a bohužel už funguje jen ta pilulka, kterou prodávají veterináři.

Zkuste pipetu, ale variantu combo. Jezdíme k rodině kde jsou kočky a vždy přivezeme blechy a nic nepomáhalo. Beru teď v lékárně fypryst combo a za dva dny po podání se pes přestane škrábat. Na klíšťata účinkuje tuším měsíc, ale nejvíc je jich na jaře, právě teď.

strea
hodnocení

3x
Dobrý den,
dostane se nově koupit tableta AdTab k dostání v každé lepší lékárně nebo na internetu. Působí proti blechám a klíšťatům po dobu 1 měsíce. Pokud raději upřednostňujete pipety, doporučuji koupit buď jenom na vnější parazity např. ARDAP nebo kombinaci i s vnitřními parazity např. NexGard COMBO. Taky existují pipety pouze na vnitřní parazity značky PROFENDER.
Co proti klíšťatům?
Co proti klíšťatům? #2
Co proti klíšťatům? #3

hodnocení

2x

Já si myslím, že klíšťata budou vašim nejmenším problémem. Až vylezou ježci, myši a veverky, tak bude doba blech. Kočka denně zkontroluje jejich zablešený pelech. Klíště vytáhneš, ale blecha denně naklade cca 50 vajíčk nejen do kožíšku, ale i do textilu, koberce atd. Dají se koupit žvýkací tablety. Ty jsou podle váhy zvířete. Vyjdou levněji, když se koupí, za stejnou cenu, na velkou kočku a rozpůlí se. Koncem léta se dá 2. půlka. Několik značek je má, my jsme používali Bravecto. Jsou i pro kočky a dají se koupit i na veterině.

Za dávných dob jsme měli kocoura Simbu, dostal "skvělý" obojek proti blechám a byl dokonce tak skvělý, že přinesl domů blechy - a ubytovaly se v koberci! A zanedlouho jich bylo tak moc, že se koberec doslova hýbal. Koberec jsme vyhodili a blechy s ním zmizely - od té doby jsme mimořádně opatrní :D

hodnocení

2x
Pro psa občas fypryst combo. Combo je účinný na všechny vývojové stádia, takže dále se nemnoží. Kupuju vždy velkou pipetu pro 40kg a udělám z toho 4 dávky, vyjde to daleko levněji. Obojky jsou naprd, zvířeti vadí a nesmí s nimi spát s lidmi v posteli. Také vyjdou o hodně dráž.

hodnocení

2x
U psa mám nejlepší zkušenost s obojkem Foresto. Menší verze se dá použít i pro kočky. Ale obojek vy nechcete. Nicméně i přesto jej doporučím. Loni na jaře jsem psovi vytáhl asi 15 klíšťat, následně pořídil tento obojek. V prvním týdnu po aplikaci měl ještě jedno nebo dvě klíšťata a od té doby až do podzimu nic. Letos už jej má na sobě zase. Žádný jiný preparát nefungoval takto spolehlivě. Chce to správně dotáhnout, aby se nezachytil.
runner2

I kdyby se zachytil tak obojek Foresto se rozepne aby to zvířeti neublížilo.

runner2

Jinak k dotazu - loni u psa obojek + tabletu u veterinare a kliste snad nemel, nebo o tom nevim. Letos jen obojek Foresto a klíšťata nosí domů stále, dnes dokonce napité klíště přímo pod tím obojkem. Takže půjdeme pro tabletu...

hodnocení

1x
Nechápu proč, kdyby měl obojek správně nasazený, ne volný, tak se nezachyti

liska5
hodnocení

0x

Teď už kočky nemám, ale před lety jsem jim dávala za krk a mezi lopatky kapky Frontline. Taková plastová "tubička" s modrým gelem, co se odstřihne a aplikuje..

hodnocení

0x

Naše kočky nosí obojky proti blechám a klíšťatům roky bez problémů. Jako nejúčinnějsí vychází Foresto od Bayeru. Je drahý, ale kočky jsou téměř bez klíšťat. A vydrží jim celou sezónu.

hodnocení

0x
Osvědčily se mi pouze tablety od veterináře.Pro psy Simparice,ale jak se jmenují ty pro kočičky už nevím, protože kočičku už nemám.Vše ostatní byly zbytečně vyhozené peníze.Po tabletách neměli psy ,ani kočka jediné klíště,ani blechu.
Byly to tablety proti klíšťatům i blechám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]