Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sestavení CO2 setu

Od: arnika® odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer,

opět mám dotázek, jak správně zapojit CO2 set.

Zeptám se : směr od lahve CO2 - dvojitý manometr - jehlový dávkovací ventlil - elekromagnetický ventil - poč.bublin atd. a

nebo

směr od lahve CO2 - dvojitý manometr - elektromagnetický ventil - jehlový dávkový ventil - poč. bublin atd.?

Koukal jsem na pár prodejů a liší se od sebe tudíš nevím co je správně a jak to sestavit.

Díky za odpověď .

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pokud jsem ještě používal CO2, tak zapojení 2.

hodnocení

Děkuji za odpověď, zakoupil jsem hotovou sestavu od INVITAL a nějak se mi to nezdá i když to vypne kontroler tak to stále posílá bublinky.

Ano bublinky bude ještě nějakou dobu posílat, hadička je natlakovaná.
No a pokud nepřestane, může být závada v tom elektromagnetickém ventilu.

hodnocení

S tím jsem počítal že je hadička natlakovaná tak jsem to celé vypnul večer a ráno i když bylo vše vypnuté bublinky do počítadla šly - ventil u lahve jsem nechal otevřený. Myslíte že bych měl "prohodit" jehlový venil s elektromagnetickým.

Při vypnutí a zapnutí je slyšet že elektroma. ventil spínáč?

hodnocení

0x
A jak to máte teď?
Podle mne, by mělo být takto..láhev/ El. ventil/jehlový/ počítadlo bublin.

hodnocení

Díky zítra to předělám jen jste mi potvrdil to co jsem si myslel.

Hezký večer

jiofa
hodnocení

0x

Jednou jsem vám to popsal a nakreslil, jak to funguje spolehlivě. Elekt. ventil vám to musí uzavřít bez následného propouštění bublin. Po uzavření to do několika desítek vteřin, max 2 min. musí přestat dodávat CO2. Ph kontroler vám vypne ventil až po dosažení Ph vody na nastaveném konrtoleru. Já tam mám v cestě ještě časové spínací hodiny, který el. vypne v 22 hod. a ráno v 6 hod zapne bez ohledu na kontroler, který zůstane zbytečně zapnutý v noci když je Ph pod nastavenou kyselost. Patrně el. ventil propouští pokud bublinky pokračují. Na celou sestavu po naštelování nemusíte vůbec sahat. Max naštelujete jehlový ventil na počet bublinek.

Sestavení CO2 setu

hodnocení

0x

Tohle video by ti mohlo pomoct:

Jak zapojit CO2 set do akvária .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]