Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nachlazení pes

Od: pavl odpovědí: 8 změna:
Zdravím nevíte co mu může být- pes 4 roky- psikne si asi 4 za den a čůra velke louže (průhledné bez nějaké zapachu) je nachlazeny? Nevím jestli plasit a jít k veterináři. Protože nekasle. Ma chuť na jídlo i plno energie.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Můj pes ,když často hepšikal,tak veterinář řekl, že se mu na zahradě do čenichu mohlo dostat něco,co ho podráždilo a že to asi brzy odezní.A stalo se.Ale prohlédl ho a poslechl.

Kdyby měl v čenichu osinu, ta by neodezněla. Je dobré nechat psa vyšetřit.

hodnocení

0x
Pěkný den,nachlazeny pravděpodobně není. Psi sem tam psikaji běžně,pokud nemá kašel,to byste poznali,pes pak chrochta a je celkově bez nalady,tak na veterinu nechoďte. Na podporu imunity můžete dávat lžičku jitroceloveho sirupu ale bez alkoholu a bez sladidel. V lékárně poradí

hodnocení

0x

Já bych na veterinu šla. Já, za svoji osobu bych nikdy, žádné sirupy nebo lidské léky nedávala. To čurání, to mohou být vadné ledviny, cukrovka i několik dalších věcí. A nějaké kýchání, to může, ale nemusí souviset. Kdyby se vám podařilao odchytit moč a vzít ji na veterinu, bude vyšetření přesnější a rychlejší.

doplněno 25.02.24 10:22:

Kníračka, černostříbrná soplila a kýchala. V lékárně si lékárnice dala záležet a vybrala nějaké kapky a sirup. Jakože příroda. Kápla jsem ji do nosu a nepřeji vám zažít, co se dělo! Psina se dusila, napuchnul ji čumák a jazyk. Na veterině jsme byli za 10 minut. Ona totiž měla alergii, nezjistili jsme z čehio. Tou "přírodou" jsem to dorazila. Od té doby mám před bylinkami respekt. Navíc, nějaká hodně učená paní povídala, že třeba heřmánek má 9 alergenů. *hej*Víte naprosto jistě, co psovi tazatelky je? Na 101%?

Nachlazení pes
x1bc

no vidíš a nám už dva veterináři doporučili pro psa lidské léky. Konkrétně jitrocelový sirup, stoptusin a nějakou mastičku pro děti, protože po operačním zákroku se nechtěla jizva pořádně zahojit.

@x1bc když to doporučí veterinář, asi ví, že to nemůže ublížit. Ale sama bych se do léčení psa lidskými léky nepouštěla.

Heřmánkovy lék do čenichu psa, to je kombinace :/
Někdo doporučuje vyplachy nosu i u lidí heřmánkem. Někdo z toho může mít takovou reakci, že mu otece i krk, omezí dýchání

ltz
hodnocení

0x
Zjistil jste, že něco je jinak než bývalo. To zvýšené čůrani by se mělo vyšetřit. Radši jít na veterinu dříve než později, kdy by se něco mohlo zhoršit. Stejně by jste na to pořád myslel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]