Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ptačí volání, křik, zpěv.?

Od: juraja® odpovědí: 9 změna:

Právě jsem z lesíku ( no takový ostruvek cca 30-40 stromů) uslyšel takové divné a dost hlasité ptačí volání.

Něco jako ÉÉÉÉJAU...ÉÉÉÉJAU...4x po sobě. cca ..5 vteřin klid, a zase 4x.

Pak cca 5 minut ticho a znouvu.

Vím, nic moc popis, ale kdyby náhodou někdo věděl, nebo tušil.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Stáhni si aplikaci BirdNET, tam to nahraješ a ona ho identifikuje.

Nebo hledej na stránce xeno-canto.org/... .

hodnocení

Dik aplikace stažená a já z napětím poslouchám*palec2*

A hledat v tom odkazu, no potěš koště, to bych hledal tak snad 5 let:-D

duzv
hodnocení

2x
hele: ornita.cz/... - volba 2 hlasy, bohužel to nebízí jen obrázeky

Děkuji za fajn hru. Potřebovala jsem 6 a půl minuty na určení všech. Ti malí se mi pletou.

zvink
hodnocení

0x
Mi to nepřipadá jako pták, třeba to byly francouzi na procházce a oslovovali se jménem. Nebyl to nějaký dravec? Nebo nějaká šelma. Byl v letu, byl vidět? Bylo to melodické nebo skřeky?
cs.wikipedia.org/... Zvonek
cs.wikipedia.org/... čejka = upload.wikimedia.org/... (na carduelis počka , bude to v 10 sekundě)
upload.wikimedia.org/...
Teoreticky by to mohl být i stehlík obecný, jeho nejsložitější zvuk je takové stoupavě klesavé písknutí
Nevíte o nějaké interaktivní aplikaci, kde právě jde se dopátrat k zjištění druhu ptáka podle zvuku, když jsem si ho nenahrál. Něco jako metodou pavouka nebo "Klíč", že to bude pokládat sérii vhodných otázek a pak to na konci vyhodí třeba x druhů pravěděpodobný. S nějakou inteligencí, že se to vyrovná na otázky nevím.
hodnocení

Z jaké výšky nevím, prostě se to ozvalo. A to dost hlasitě.

Vím že v tom parčíku žijí bažanti, zajíci, sovy: Kalous ušaty (toho znám i volání jeho mladých)

Dokonce v něm byla zahlédnutá i liška.

Ale co to bylo bohužel.

No byl jsem připraven z mobilem ale už je ticho.

zvink
od začátku mi to připadalo na tu lišku
en.wikipedia.org/...
hodnocení

Dost podobné, ale ve vyšší tonině a bez toho skřeku.

Asi nějaká mladá liška*nevi*

hodnocení

0x
Zdravím, vezmu to od těch nejpravděpodobnějších; možná nějaká varianta zpěvu sýkory koňadry. Ty velmi často zaskočí i zkušené ornitology díky svému velmi rozmanitému zpěvu (klasika je něco ve stylu, rychle jdoucího za sebou “tý-dit tý-dit tý-dit”). Poté je možný i drozd zpěvný, který má téměř nekonečnou paletu zpěvu, ale v únoru je ještě většina na zimovišti. Velmi pravděpodobný je i nějaký šplhavec… žluna zelená nebo datel černý vydávají zvuky podobné tomuto popisu. Pak mě tedy ještě napadá káně, ale pochybuji že by vydávala zvuky ze stromu. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]