Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fenka snědla na poli hnůj, co mám dělat ?

Od: claudie odpovědí: 19 změna:

Pěkný večer, fenka mi snědla na poli hnůj, co mám dělat-, ? , ? Děkuji moc

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

19x

Asi nic, trocha hnoje nikomu chybět nebude, nečekal bych problémy.

Dal bych bod, jenže bych asi zase dostal na 24 hodin zaracha :(.

claudie
A vždyť z toho může být zánět žaludku,střev,atd.

Claudinko, myslíš si, že to bylo opravdu poprvé, co něco takového udělala? Buď si zcela jistá, že to zdaleka nebylo poprvé, jen jsi to poprvé viděla. Pes co sežere vše, co kde najde tudíž má ten pajšl trochu odolný a vydrží opravdu hodně. Neboj, tohle bude naprosto v pohodě.

Dobrou a kvalitní odpověď jsem samozřejmě obodoval.

hodnocení

3x

Všichni víte, jak jsem svou Dorinku milovala. Ale musím vám říci, že několikrát v životě jsem ji z celé duše nenáviděla a chovala jsem se jako hysterka. A to, když ta krásná, načesaná jorkinka, žrala lidské hovino nebo lízala průjem. Ještě dnes, teď, když to píšu, se mi udělá nedobře a zvedá se mi žaludek.

Ale zase, slyšeli jste, že některé banky nabízejí službu, že vám uchovají živé bakterie ze střev, zvláště pak, z tlustého střeva. Tedy kousek hovina. Do té doby, než budete mít problém se svým zažíváním a budou vám chybět přátelské bakterie. Naši psi to věděli od narození a do banky nemusí chodit. *smich2*

hodnocení

1x
Dát něco proti parazitům
A dát dotaz i sem
veterina.net/...

V klidu, koprofagie u psů je vcelku běžná a není nutné kvůli tomu bláznit s doktorem. Náš velšteriér - důchodce, co nám zůstal po tchánovi naprosto zbožňuje kuřince. Můžete ho hubovat, vyhánět, ale stejně se proplíží jako had a ,,zobne´´ si *smich*

vaschovatel.cz/...

No, v mém okolí jsou zase psi, co zobou kočičince.. Také se můžete stavět třeba na uši, ale vždy se nějak proplíží. Když mají k dispozici slepičince, jdou i po nich. Nikdy žádný z nich neměl kvůli tomu otravu nebo problémy.

claudie
hodnocení

0x
Ale, vždyť to musí být plné bakterií, vždyť může mít zánět ,střev,žaludku...
pb®
Psi běžně žerou hovna. Jsou to šelmy, které sežerou kořist včetně obsahu žaludku. Dokonce fena svoje štěňata čistí olizováním a požírá při tom jejich trus. Všechno je to nechutné, ale zkrátka normálka. Psi mají v žaludku silnější kyselinu, než člověk, takže bakterie nemají šanci přežít.

pb, kdysi jsem četla, že u hnoje může být problém s ivermectinem, kterým se koně a krávy odčervují. že některá plemena jsou geneticky citlivá i na jeho velmi malé množství. ale předpokládám, že to bude vázané na dobu kolem jeho aplikace. a pak taky dcera kvůli pobytu u koní nechávala psa očkovat na tetanus. zmiňovala tehdy, že rizikové je zejména požírání hnoje v době přezubování, protože jsou v tlamě otevřené ranky.

pb®

Problém může nastat u psů s mutací MDR1. Pokud si člověk pořídí plemeno či zbarvení, které tuhe mutaci nese, pak by si měl jedince otestovat. Vadí mnohem víc léčiv, než jen ivermektin. I pak by to stejně byla velká náhoda, že někdo vezme svoji kólii s tímhle genem do stáje, kde zrovna odčervovali ivermektinem.

Je to zvíře, ne člověk zchoulostivělý civilizací. Od toho existuje imunita a sebeobranný mechanismus zvaný průjem. Nějaké škrkavky by tam mohly být, ale to se dá zase snadno léčit.

Více o mutaci MDR1: cs.wikipedia.org/...

hodnocení

0x
Není to jednoduchý. Každý pes má jiné PH žaludku to si rádcové neuvědomujete?
Mimořádně zásadní-některý pes se nakazí cizopasniky, jiný ne. Stejně tak u lidí jsou velký rozdíly v PH žaludku.
Že 3psů se nakazlili dva, fena(Husky) se nenakazila.
Nechci urážet, ale nemůžete pausalizovat... Zdaleka ne všichni psi jedí výkaly.
jendad
Oni se v těch vykalech také i vyvaleji.

jp
hodnocení

0x

Pokud je krmena pořád jen granulemi, tak by se nedivila.

kedul
hodnocení

0x

Horší je když se páníčci nechají olizovat od psa. Každy přece ví že psi ty exkrementy prostě žerou ...

makk
hodnocení

0x

Nelíbat se s ní, jinak nic. U psa je normální, že občas sežere nějaké to ho...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]