Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čí je to stopa?

Od: milena odpovědí: 7 změna:
Ahoj, při dnešní procházce, jsem objevila stopu, kterou jsem ještě neviděla. Má maximálně deset cm, zajímavé jsou ty drápky. Bylo to foceno na jižní Moravě ve Velké nad Veličkou.
Čí je to stopa?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Něco podobného jsme jako děti taky dělávali ;)

hodnocení

2x

Stopa není celá. Jestli vidím dobře, vpravo je nezřetelný otisk 5. prstu. Psovité šelmy mají jen čtyři. Tedy jezevec?! Těch uvedených 10 cm je ale moc. Leda by to bylo medvídě :-D. Ale jak mi říkali na Slovensku: Čo by tuna robil medveď? *smich*

toulavej.net/...

U nas to uz pomaly zije vsade, v lete je ich viac v kukurici na juznej rovine, nez kdesi v kopcoch.

liska5
hodnocení

0x

Od dneška až do pátku probíhá sčítání velkých šelem. U nás na CHKO právě začali. Tak foto pošlete na CHKO Bílé Karpaty, ať se hoši vyjádří. Je to divná stopa, skoro jakoby uměle vytvořená, a bez otisku drápků. I medvídě by je tam mělo mít. Tomu je to nejblíž. Koukněte, jestli stopy někde kolem nepokračují, jejich rytmus, odstup.

Drápy tam jsou. Zřetelně je vidět 3, s ohledem na podklad se neotiskly celé, ale jen špičky, pěkně daleko od prstů, což mě právě vedlo k jezevci. Ale moje myslivecké zkušenosti skončily s odchodem z pionýra, takže jsem fakt "odborník".

Jinak samozřejmě souhlas, stop je vždy třeba více, ideálně s jejich rozložením. Krom otisku chodidla, prstů a drápů je důležitá vzájemná poloha stop, která se liší podle rychlosti zviřátka, stopa ohonu atd. Tady je třeba vidět, že zvířátko nečekalo, že mu to na rozmáčeném povrchu ujede. Zadní částí chodidla utrhlo vrchní rozmáčený povrch a zůstal suchý podklad. Proto nám tazatelka možná nedala celkové foto, protože na suchém podkladu je vidět prdlajs a jen v některých místech zůstaly otisky.

farm
hodnocení

0x

Jedině medvěd, jedině ten je pětiprstý. velkeselmy.cz/...

Ale po Moravě kráčí spíš ten jezevec kennycodova-entomologie.b/...

biolib.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]