Nejste přihlášen/a.
Proč ho tedy nevezmete na veterinu vy? 12let není žádná hrůza a tam se dozvíte více. Třeba je to jen banalita nebo jen něco sežral venku. Já bych se svým psem šel hned první den a nenechal ho trápit.
Jak říkám, třeba je to banalita. Ale když není vůle... Chudáček pes, který spoléhá na svého pána...
Může veterinář přijet k vám, když nemáte auto. U nás jezdí po návštěvách odpoledne.
Proč jste si psa pořizovali, když ho nemáte rádi? Když mu neposkytnete základní péči? Nejste Vy ani otec, hodní lidé. Pes je členem rodiny. A zaslouží si pomoc. od svých nejbližších.
Nevím, kolik je Vám let? Možná ještě nevyděláváte. Ale otec jistě ano. A co matka? Takže peníze pro člena rodiny se najdou, když se chce. Nehledejte výmluvy, je to trapné.
Kdyby bylo zle Vám, také by Vás nechal otec bez pomoci /ono to s tou Terezou nějak dopadne, buď to přežije, nebo ne.../? A řekl, že za Vás nebude utrácet? Možná proto, aby měl na pivo a na cigára.
Jste oba divní lidé, když v sobě nemáte lásku ke zvířeti. K vlastnímu zvířeti. Pokud pejsek umře, hlavně si nepořizujte jiného. Vám dvěma bych svěřila tak nanejvýš plyšáka. Nejí, nepije a nebude vás stát žádné peníze. Co vy jste to za lidi! Bez citu, bez srdce. Kéž se vám to jednou vrátí. Jaga.
Není to o vylévání vzteku, je mi jen líto, když se nevinné zvíře dostane mezi nějaké necity, které nechápou a nerespektují jeho potřeby. Každý z nás potřebuje občas lékaře, aby se vzpamatoval, myslíte si, že zvíře ne? Právě o víkendu mi při náhodném setkání vyprávěl cizí pán o svém medovém boxerovi /měl ho s sebou/ s velikým nádorem na konečníku. Léčí ho, stojí to hodně peněz, ale psa mají prostě rádi a chtějí, aby s nimi pobyl co nejdéle. Je to člen jejich rodiny. Pes, až na ten hrozný zadek vypadal mile a spokojeně.
Pokud založím rodinu, musím mít na paměti, že se do problémů mohou dostat všichni její členové. Máma, táta, děti i třeba ten pes. Proto musím pomáhat všem. Je velice ošklivé říct: pro psa nemáme peníze. Tak co celý život vaše rodina dělá a jak žije, když si nedokáže peníze vydělat? V tom případě, když nemáte dost do vlastní huby, jste si neměli pořizovat zvíře. Protože právě zvíře je ten první článek, na kterém ti omezenější začnou šetřit. A přitom za to pes nemůže.
Psy mám moc ráda, už nemohu psát dál, brečím. Ale ten pes, když onemocní, si péči zaslouží mnohem, mnohem víc, než ostatní členové vaší vypečené rodiny. Protože nikdy nebyl sobecký a nikoho nehodil přes palubu. Měl vás rád a čekal vaši pomoc. Což se o ostatních říct nedá. Jaga.
Tak tak, je to člen rodiny a pes tu rodinu má také rád a svým tělem je schopný pána bránit, ale když on potřebuje pomoc, tak si ho najednou nikdo nevšímá. Lidi jsou schopní uvázat psa někde v lese a odejít, někteří ho aspoň uvazou někde ve městě, kde si ho někdo všimne a mně se také jednou stalo, že přede mnou zastavilo auto na opuštěném místě, vypustili psa a rychle ujeli. Chudák pes nevěděl co má dělat, chtěl jsem ho chytit, ale bál se mě, vrčel a utekl pryč. Doufám, že ho nikdo nepřejel a v tom zmatku kdybych si aspoň SPZ zapamatoval...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.