Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nehraje si

Od: eva* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,koupila jsem si před třemi týdny od chovatele andulku,samce,říkal že je tři měsíce stará.
Přinesla jsem jí domů a ona stále jen sedí a nic nedělá... Jíst, jí a pít jsem jí nevidela.
Když na ni mluvím tak usíná,na nabízené senegalské proso reaguje jen někdy,jindy vůbec nic.Nechce zeleninu,ovoce,nehraje si a nic jí nezajímá.Klec má otevřenou neustále ale vyletí jen když jí něco vyplaší,pak si tam zase zaleze.
Myslíte že je nemocná nebo je jen tak moc smutná, protože byla před tím v hejnu?
Je mě jí líto,nemám ji radši vrátit,nebo je to ještě krátká doba na zvyknutí?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jp
hodnocení

2x

Samozřejmě strádá, je v depresi, andulky jsou zvyklé žít v přírodě v hejnu. Samota je zabíjí, potřebuje společnost.

hodnocení

2x
Já takto koupil korelu. Udělal jsem jí bydlo na skříni, seděla hodiny nehnutě tak, že známá nevěřila, že není jen vycpaná. Tohle trvalo tak půl roku a pak se najednou začala osmělovat. Byl z ní neskutečný mazel, po mém příchodu okamžitě na rameno a prakticky ze mne slezla jen na jídlo a večer spánek ;) Dej andulákovi čas, na večer jí přikrývej, ať má soukromí, netlač na ni. Pořiď nějaké hračky do klícky.

thetruth
hodnocení

1x

Bylá zvyklá na společnost, tak je z toho teď rozhozená. Praděpodobně chodíte do práce, tak nemá ani společnost Vaši. Pokud si ji chcete ochočit a naučit případně mluvit (je-li to sameček), udělejte mu společnost zrcátkem, případně plastovým "Pepíčkem" + nějaké hračky pro zabavení. Hračky to chce občas střídat, jinak je nudí (máme osvědčený zvoneček, ten mají rády, líbí se jim, že to dělá zvuk při hraní). Když jste mimo dům, nechte ji potichu hrát nějaké rádio, andulky rády poslouchají a necítí se pak tak samy, když není ticho.

My máme doma andulky tři - dvě skoro devítileté, a pak mají teď asi dva roky mladšího "bratříčka". Jsou spokojené, ale počítejte s tím, že si je neochočíte a nebudou mluvit, budou si spíš hrát vzájemně.

Je to na Vás, ale každopádně spousta lidí má doma jen jednu andulku a jsou spokojené, chce to ale jim vymyslet nějakou zábavu, ať tam nesedí 3/4 dne v tichu koukající na prázdné bidlo. Jídlem nudu nezaženou, samozřejmě pestrá strava je důležitá. Ale bacha na avokádo - to je pro ptáky silně jedovaté.

Jinak jak píšete, že na ní mluvíte a usíná - to tak není. Naopak, poslouchá Vás a učí se. Zavírá spokojeně oči, to se ji líbí, že má Vaši pozornost a společnost. Mluvte dál :)

ivan*
hodnocení

0x

Je smutná a reaguje na změnu prostředí. Já osobně jen páruji když už něco pořizuji. Kdo by chtěl být sám?

hodnocení

0x
Kupte ještě jednu od stejného chovatele :)

fram
hodnocení

0x

1. Na klec zavěste koupelničku! Bude se ráchat a cákat. koupelny-ptaci.heureka.cz/...

2. A také sépiovou kost na okolovávání - kvůli vitamínům. kamir.cz/...

3. Šidítko proti samotě plyšová andulka tvplysaci.cz/...

...A bude to nejspíš samička-----

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]