Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hromadný úhyn rybiček a před smrtí vypadají nemocně

Od: kerolpamatuj odpovědí: 3 změna:
Pomocte mi, poraďte mi , jak ještě zachránit alespoň to zbylo z původního osazenstva. Nejedná se o drahé rybičky, ale mě drahé jsou ... Takže předem prosím komentáře tipu "dokoupit nové" neřeší můj problém. Mám je ráda, jsou to kámošky a chci je vyléčit.
Obyvatelstvo 160 l akvária před vypuknutím apokalypsy -
2 Skaláry (holka a?) , 2 Pancéřníčci , 2 Bety (holka a kluk), hejno drobných pavích oček, 3 mečovky (1 kluk 2 holky) , 2 platy (holka a kluk) a menší nekonečno šnečků ...
PŘÍZNAKY: U živorodek je to viditelné vyhubnutí. (Kmím někdy i 2x denně a pečlivě krmení rozprostřu tak, aby se na všechny dostalo .) Živorodky začnou vypadat jako by měly anorexii a následně přez noc umírají. Pokaždé je nacházím už mrtvé obalené šneky na dně akvária.Přiložím i foto...
Včera jsem objevila mrtvou holku Betu, na ní jsem žádné viditelné změny nepozorovala. Mladá hezká rybka :( ... A najednou byla mrtvá. Co by to mohlo být? Co ještě bych měla pozorovat dalšího za příznaky , co můžu dělat... Ptejte se , doplním všechny otázky, hlavně ať už mi někdo poradí co mám dělat. Prosím. Díky

Hromadný úhyn rybiček a před smrtí vypadají nemocně
Hromadný úhyn rybiček a před smrtí vypadají nemocně #2
Hromadný úhyn rybiček a před smrtí vypadají nemocně #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

2x
Hlístice. Překrmováním to jen podporujete (viz. množství šneků).

jiofa
hodnocení

2x

Nevidím to jinak než kompletně založit nové akváriu. Zkráceně. Odchytit všechny ryby a umístit dočasně v jiné nádrži pouze čistý filtr (výtok čeřící hladinu) a topení. Komletně všechno vyhodit i vše se šneky a vyměnit substrát, pisek za nový. Kameny vyčistit dezinfikovat. Koupit nové rostliny. Akvárium vyčistit, dezinfikovat savem. Založit nové s osázením. Nechat minimálně 3 neděle zaběhnout i s filtrem (doporučuji koupit externí). Ryby redukovat bez skalárů a dále se později poradit, jak s ostatními druhy. Krmit minimálně. Źivorodky bývá problém s údržbou.

kerolpamatuj
hodnocení

Pozoruji u některých rybek bílé dlouhé průsvitné hlenovité bobky a drží se jim dlouhou zadečku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]