Hromadný úhyn rybiček a před smrtí vypadají nemocně
Od:kerolpamatujodpovědí:3změna:
Pomocte mi, poraďte mi , jak ještě zachránit alespoň to zbylo z původního osazenstva. Nejedná se o drahé rybičky, ale mě drahé jsou ... Takže předem prosím komentáře tipu "dokoupit nové" neřeší můj problém. Mám je ráda, jsou to kámošky a chci je vyléčit. Obyvatelstvo 160 l akvária před vypuknutím apokalypsy - 2 Skaláry (holka a?) , 2 Pancéřníčci , 2 Bety (holka a kluk), hejno drobných pavích oček, 3 mečovky (1 kluk 2 holky) , 2 platy (holka a kluk) a menší nekonečno šnečků ... PŘÍZNAKY: U živorodek je to viditelné vyhubnutí. (Kmím někdy i 2x denně a pečlivě krmení rozprostřu tak, aby se na všechny dostalo .) Živorodky začnou vypadat jako by měly anorexii a následně přez noc umírají. Pokaždé je nacházím už mrtvé obalené šneky na dně akvária.Přiložím i foto... Včera jsem objevila mrtvou holku Betu, na ní jsem žádné viditelné změny nepozorovala. Mladá hezká rybka ... A najednou byla mrtvá. Co by to mohlo být? Co ještě bych měla pozorovat dalšího za příznaky , co můžu dělat... Ptejte se , doplním všechny otázky, hlavně ať už mi někdo poradí co mám dělat. Prosím. Díky
Nevidím to jinak než kompletně založit nové akváriu. Zkráceně. Odchytit všechny ryby a umístit dočasně v jiné nádrži pouze čistý filtr (výtok čeřící hladinu) a topení. Komletně všechno vyhodit i vše se šneky a vyměnit substrát, pisek za nový. Kameny vyčistit dezinfikovat. Koupit nové rostliny. Akvárium vyčistit, dezinfikovat savem. Založit nové s osázením. Nechat minimálně 3 neděle zaběhnout i s filtrem (doporučuji koupit externí). Ryby redukovat bez skalárů a dále se později poradit, jak s ostatními druhy. Krmit minimálně. Źivorodky bývá problém s údržbou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.