mám domácího ptáčka zebřičku. Do půl roku. a tento jeden 2x/sekundu neustále praská nebo tiká jako ručička stolních hodin(jeto tiché), i v noci. nikdy to nepřestane. Nebo když přeskočí malá jiskra nebo se naprázdno "škrtne" zapalovač sporáků. jiní to nedělají. Já nevím, jestli je do vázané na frekvenci dechu, nebo tepu. čím to může být? Úraz(kost)? nebo chlopeň? ucpaný "nos(dry)"?
Nějaký zvířata už jsem v životě měl, přečetl jsem si znova pořádně otázku tazatele. S velkou pravděpodobností něco jako "PRSKAVKA" způsobena roztoči, asi se v ptakovi dost namnožily. Ptak pak může vydávat prskavý, cvakavý zvuky, nebo může sípat, kýchat. Smutný je, že to šlo docela v pohodě vyléčit. Rozhodně aspoň nechat odpařovat v kleci IVERMECTIN by ptakovi pomohlo ať už se jedná o různý roztoče, bakterie, viry v dýchací ústrojí. Určitě to chtělo víc snahy
sasaa
Souhlas Ivermectin. Myslel jsem parazity, ale nepoužívám v mluvě odparazitovat, ale odčervovat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.