Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osvětlení akvária

Od: arnika® odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer,

opět prosím o radu.

Mám akvárium cca 100x50x50 cm - cca 250 lt. Chtěl bych si pořídit nějaké "inteligentní" a v rozumné ceně i spotřeby světlo.

Poradíte mi někdo neco rozumného - "střední třídy".

Předem díky za odpověď a všem přeji krásný zbytek neděle.

Z.K.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Sice mám jen 200 litru

Ne není uplně inteligentní, ale co nastavím tak funguje. Rostlinky a ani rybičky si nestěžují.

Osvětlení mám Cihiros a k němu ovladač - S2 pro

Světlo:

akvamex.cz/...

Časovač ovladač:

pl.aliexpress.com/...

jiofa

Taky mám Chihiros. Tohle by mu stačilo rostlinna-akvaria.cz/... Jsou to pálky (cena), ale spolehlivé.

vili
Teď koukám na ty ceny chihiros.
Koupil jsem si na ebay 2 kousky po asi 26 W za necelých 1100 včetně daně a poštovného, sice už před časem, ale už tehdy byla cena v obchodě u nás nejméně dvojnásobná. Aby byla délka přes celé akvárko cca 120 cm, uřízl jsem pilkou na železo CD profil na sádrokarton na míru, co se mi válel doma, do kterého se dá to světlo volně natěsno vložit bez vrtání. I kdybych ho kupoval, stojí do stokoruny.
Celkově jsem ušetřil minimálně polovinu a ještě jsem ten CD profil použil jako kabelovody, protože je dost široký, aby schoval oba přívodní kabely plus kabel filtru a topítka. A kdyby náhodou se jedno ze světel pokazilo, tak než přijde náhradní, mám dočasně aspoň druhé.

hodnocení

0x

Jedině LED se stmívačem.

Máte ho v akváriu a jakè? Já to zkoušel a při jakémkoli rozumném nastavení výkonu se pak velmi dařilo hlavně mechům, Takže jsem se vrátil k zářivce.

ivan*
hodnocení

0x

Takové věci si dělám sám dle potřeby to také zvládneš. Zářivka 24W pro akvária stojí 130kč takže záleží jaké máš komponenty. Pokud máš tedy zářivkové těleso tak kupuješ jen trubici.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]