Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

O jaký hmyz se jedná?

Od: gertruda odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, ahoj,
sem tam se budím s kousanci od nějakého hmyzu. Jsou drobné, nepříliš velký počet a nahodile po těle. S obavou že by to mohli být štěnice jsem se pustila do hledání zdroje. Na trus ani podobné indikátory jsem nenarazila, ale našla jsem tento hmyz viz obrázek. Leze zejména po stěně. Je velký sotva 1 mm. Mohlo by se jednat o larvu štěnice či je to něco jiného?

O jaký hmyz se jedná?
O jaký hmyz se jedná? #2
O jaký hmyz se jedná? #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

2x

Spodní dvě foto jsou 100% pisivky. První foto by chtělo určitě lepší a víc detailnější. Může to být i vrtavec průsvitný. Dospělec je dlouhý 2-3mm, má hnědou až černofialovou barvu. Napadají široké spektrum potravin a to živočišného i rostlinného původu. Mezi jejich potravu patří např. mouka, zrno, káva, sušené ovoce, ořechy, ovoce, maso, vlna, peří, ale také trus myší, nebo zbytky mrtvého hmyzu.
Mohou napadat také muzejní exponáty, knihy, nebo tkaniny.

O jaký hmyz se jedná? #4
gertruda
Myslím, že o vrtavce se nejedná. Ten hmyz co jsem našla je skutečně tak 1 mm velký a dnes jsem ho přistihla, když po mě lezl v posteli, takže hádám, že je to to, co mě po nocích kouše. V příloze ještě další foto, ale jak je malý nejde udělat moc kvalitní..
O jaký hmyz se jedná? #5
O jaký hmyz se jedná? #6
jiofa

Podívejte se lupou, jestli to je podobné čmelíku kuřímu. Ten je kolem 1mm. Je to roztoč obývající drůbežárny a pod. Kde by se to vzalo u vás netuším. Jak jsem psal, lepší detailnější foto by patrně roztoče objasnilo.

O jaký hmyz se jedná? #7
jiofa

Podívejte se lupou, jestli to má čtyři páry noh.

gg*
hodnocení

1x
To první je něco jiného. To poradí někdo jiný. Ty dvě další jestli to má tenká křídla, tak to budou pisivky. Hlavně jestli lezou po zdi, tak spíše pisivky.

lmgify
hodnocení

1x

Štěnice to nejsou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]