Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musí být ŽL?

Od: issis odpovědí: 13 změna:
Pěkný den,při chovatelské stanici musí být živnostenský list.? děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ne! Rozhodně živnostenský list být nemusí!

id
Ale, ale.. pišete ze své zkušenosti? Nebo jak jste na to přišla?
Dřive stačilo prohlášení, že nemáte zisk, že je to váš koníček. Dnes je to jinak.

Nevím, jaká je hranice přijmu, od kdy musíte platit daně. *zmateny* Asi bude rozdíl, jestli budete mít značkové králíky v kotcích nebo v kotcích malá plemena psů, nebo na gauči jorkinku, kterou necháte krýt 2x za její život. Značkovou, uchovněnou jorkinku. Kdy příjem za štěňata tak akrát pokryje výdaje. *mir*Zdraví Alis a Alexandra z Černého stříbra cz.

id
Při nakrytí fenky 2x za život si asi nezřidíte chovnou stanici, tak zněl dotaz.

A vidíte, chovatelské stanice mnohokrát krylyrly jednou, dvakrát. Protože, třebas se projevil chybějící zub po babičce. To se stalo nám. A přesto štěnňtata byla z chovatelské stanice. A já byla bez Živnostenskéjho listu.jen majitelem chovatelské stanice.

id
Od počátku píšu, že bejvávalo. Dnes je v Živnostenském zákoně uvedeno- živnost volná, odchov a výcvik zvířat mimo hospodářských. Vyhledejte si ŽZ.

hodnocení

2x

Záleží na tom, zda se hodláte živit prodejem štěňat či koťat (nepíšete jakou CH.st. chcete). Pokud máte 1-2 fenky a budete mít jednou štěňata, tak ne. Chovatelství je zájmová činnost a ŽL být nemusí.

Dotaz zněl na ŽL - tak ten opravdu mít nemusíte. Pokud však budete každoročně odchovávat několik vrhů, tak poochopitelně musíte odvádět daně.

Pouze v případě, že by se chovatelství stalo vaším jediným příjmem, pak by to chtělo ten ŽL.

Jinak mám ch.s. přes 30 let bez ŽL..(daně platím) ;)

issis
Děkuji za info,mám tři fenky,5,4,a 2 letou,chci ,aby každá měla za život,2-3x štěňátka.

Předpokládám, že ch.s. máte již založenou a fenky uchovněné. Přesto pokud se jedná o první štěňata, tak u té pětileté je pozdě. To už bych neriskovala.

id
17.01.24 09:55
hodnocení

0x
Ano

issis
hodnocení

Ano,už jeden ŽL mám na služby,s paušální daní,tak ,jak teď mám postupovat? děkuji.
rijek
Navštívit Živnostenský úřad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]