Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezpečnost psa v autě při jízdě

Od: papene* odpovědí: 24 změna:

:(Jak má být pes při jízdě autem zajištěn?

*nevi*Je nějaký předpis=jestli má být připoután,být za sítí atd.aby člověk při*stop*polic.kontrole vyvázl bez potíží?

Zkrátka co MUSÍ být.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina77*
hodnocení

1x

Musim rict, ze u takovychhle debat vetsinou nevychazim z udivu, vetsina lidi resi jestli muze dostat pokutu, jak to udelat a co pripadne rict, aby pokuta neprobehla... Proc lidi nepremysli o tom co je bezpecne pro ne a pro psa? Nevim, jestli muzu dostat pokutu za nezajisteneho psa na zadni sedacce nebo ne a popravde je mi to celkem jedno, protoze co vim jiste je, ze kdyz se neco stane, pes muze proletet dopredu, ublizit lidem a i sobe, proto je pro me naprosto nezbytne psa dobre pripoutat. Zdravi vsech pasazeru je to co se ma resit a ne pripadna pokuta.

papene*
hodnocení

*klik*Tady se řešilo obé.A první byla bezpečnost-jak psa vozit.

Je logické, že člověka zajímá i jakou pokutu v případě špatného zabezpečení zvířete může dostat.

Milá Kateřino, je zbytečné nevycházet z údivu.
Neřešíme zde bezpečnost osob v autě, to je jasně dáno zákonem. Tazatel položil otázku:"Je nějaký předpis=jestli má být připoután" Nejsem odborník na psy, ale jak se připoutá pejsek vážící 500 gramů?
A další zvířata..
katerina77*

Muj dojem z dotazu i odpovedi byl, ze jde predevsim o pokutu, nicmene pokud jsem to spatne pochopila, tak jedine dobre.

Podle me je nejbezpecnejsi pro malinkeho pejska i ostatni mala zvirata upevnena prepravka.

A opět paní (slečno) Katřino s Vámi naprosto souhlasím "Podle me je nejbezpecnejsi pro malinkeho pejska i ostatni mala zvirata upevnena prepravka."
Ale stále tvrdím, že Vám nemůže policista dát pokutu na silnici za nepřipoutané zvíře.

dejavu*
hodnocení

0x

Není to přesně specifikováno, takže vznikají dohady, např. síť se kontrolujícícm policistům zdála nedostačivá, spokojili se s mříží, pásy pro psy nebo upásanou přepravkou, ta je asi nejbezpečnější.

dejavu*
hodnocení

0x

Není to přesně specifikováno, takže vznikají dohady, např. síť se kontrolujícícm policistům zdála nedostačivá, spokojili se s mříží, pásy pro psy nebo upásanou přepravkou, ta je asi nejbezpečnější.

matavagner.com/...

papene*
hodnocení

Tak když bude jen ležet na sedačce, *nevi*tak mě nemohou dát pokutu?

dejavu*

naopak, to pokutu dostanete zcela jistě ;)

papene*
hodnocení

Ale když to není ve vyhlášce,nebo je?

dejavu, mýlíte se. Proč dostane pokutu?

alf*
hodnocení

0x

co vím pes je v zákonech označován za věc a řidič odpovídá za uložení nákladu tedy věcí které převáží a tedy i za bezpečné uložení psa což nejspíš poloha na sedačce nebude a za špatně upevněný náklad pokuta být může i když si myslím, že dostat pokutu za psa na sedačce by byla proklatá smůla. Osobně psa vozím v kufru a doufám, že ty sedačky by ho snad udržely nebo na podlaze před přední sedačkou (spolujezdce). Na sedačky bych asi psa nedal. Strašné je jak někteří vozí ty chlebové psy třeba na zadním platě a oni jim tam pobíhají. Mám takový dojem, že to tu již jednou bylo a dokonce se mi zdá, že Milan Cukrář tam citoval i nějaký zákon, on je zná všechny :) snad líp než leckterý JUDr z Plzně.

alfe musím sdělit že se mýlíte v poslední větě, páč "leckterý JUDr z Plzně." to zná lépe , páč je JUDr a já jen vedoucí skladu stavebnin.
ale máte pravdu jinak v celém článku.

hodnocení

0x

žádný předpis nenařizuje, že zvíře, tedy i pes, musí být nějak připoután, v ohradě atd.

je jen na řidiči, jak si zajistí zvíře, aby ho "neobtěžoval"

dejavu*
Já vycházím ze zkušeností kolegů pejskařů, kt. ty pokuty dostali a tohle neukecali. Odkaz na zákon jsem dala v předchozím svém příspěvku, je diskutabilní, ale i ti, co o něm diskutovali s argumenty, kt. uvádíte, nepochodili. Nejde o obtěžování řidiče psem, ale při prudkém zabrždění pes proletí předním oknem a může způsobit smrtelnou havárii, jak se to párkrát již stalo. Proto pejskaři sice smlouvali, ale nic neusmlouvali. Já psa vážu kšírami, i kdyby mi to zákon nepřikazoval, protože při prudkém zabrždění mi dřív opravu pes vlétl až dopředu a viděla jsem nehodu, kdy takhle předním sklem proletělo zezadu děcko, na vyboulené sklo ve tvaru těla to se nezapomíná.

dejavu, to já slyšel že někdo dostal pokutu za to, že řídil v pantoflích...

ale nemůž policista udělit pokutu za to, že kdyby...

jessi*

My taky vozíka našeho pejska jezevčíka v kufru u auta.Na sedačky pes nepatří.

to já psa jedině na sedačky a je to pes tchyně!

jessi*

My taky vozíme našeho pejska jezevčíka v kufru u auta.Na sedačky pes nepatří.

Tak to bych se asi nedoplatil, jen zcela vyjímečně jezdím v něčem jiným, četníci mě zajali již mnohokrát a nikdy jsem s pantoflema neměl problém.

a taky mít nemůžete

papene*
hodnocení

Tak jak je vozit a neplatit?

Nejspíš tak, aby člověk nebyl lapen.

papene, jelikož jsem nebyl přítomen situaci, že řidič zaplatil za to, že pes seděl na zadních sedačkách, nemůžu se vyjádřit k uvedené pokutě.

Ale podle zákona vím, že nemůže dát policista pokutu za psa, hada, koně, kočku, myš v autě. (De jure ano, ale De facto NE.)

papene*
hodnocení

*palec*Děkuji, lepší něco než nic.:D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]